4/7/15

Πώς ο Κάλβος μπήκε στην υπηρεσία του Δ' Ράιχ



40 διανοούμενοι που τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ (λίγο περισσότεροι από τους γνωστούς κατασκευαστές πλυντηρίων, που πάντως περιόριζαν τις συστάσεις τους στο SKIP), μας παραδίδουν δημόσια μαθήματα παρερμηνείας του Ανδρέα Κάλβου, ενός από τους μεγάλους μας ποιητές, που αγωνίστηκε τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας για την ανεξαρτησία της! Ούτε αυτόν, ούτε το έργο του, ούτε καν την ποίηση, την τέχνη και τον πολιτισμό που υποτίθεται ότι υπηρετούν δεν δίστασαν να θέσουν στην υπηρεσία της φιλομνημονιακής χειραγώγησης. 

Ο στίχος του ποιητή «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» από την ωδή «Εις Σάμον» που γράφτηκε σε μια περίοδο που η Ελλάδα πάλευε να βρει την εθνική της ταυτότητα και ανεξαρτησία, σε μια εποχή ηρωικής αντίστασης και αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στην εποχή που σημαδεύεται από την μεγαλειώδη ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, έγινε στα χέρια τους πρόσκληση για υποταγή και εξύμνηση της υποτέλειας στο Τέταρτο Ράιχ, στην οικονομική ελίτ και στην απολυταρχική ΕΕ που ταυτίζουν με την Ευρώπη του πολιτισμού. Λαμπρό πράγμα η αναγνωσιμότητα των κυριών και κυρίων που υπογράφουν την εν λόγω έκκληση, «αλλά πολύ αγλαώτερον ο νους όπου αποφεύγει τη δουλωσύνη» (Κάλβος, επίσης).

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», λέει ο ποιητής. Και θέλει υστεροβουλία και θράσος το να αντιστρέφεις το νόημα ενός τέτοιου στίχου και να υπογράφεις ένα τέτοιο κείμενο ως διανοούμενος. Λυπούμαστε πολύ.

1 σχόλιο: