9/12/13

Κατάληψη στα ΤΕΙ Ηπείρου για απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις

Κατάληψη στα ΤΕΙ Ηπείρου για απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις
Κατάληψη στα ΤΕΙ Ηπείρου για απολύσεις - ιδιωτικοποιήσεις 

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Κατάληψης στα ΤΕΙ Ηπείρου, ενημερώνει για τους λόγους και τις διεκδικήσεις της κινητοποίησης:

"Εδώ και μια βδομάδα...από τις 2 του μηνός, η κεντρική Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα, τελεί υπό κατάληψη. Ο Σύλλογος Φοιτητών Δόμπολη της Εστίας Ιωαννίνων αποφάσισε την κατάληψη του Διοικητηρίου απαιτώντας να παρθεί πίσω ο επιβαλλόμενος εσωτερικός κανονισμός που αφορά στην λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας και την επενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία.
 

Η εφαρμογή του κανονισμού στερεί άμεσα το δικαίωμα στην Δωρεάν Στέγαση 21 Φοιτητών. Ο σχεδιασμός των κριτηρίων εκ μέρους της Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα, χωρίς τη συμμετοχή των φοιτητών της εστίας Δόμπολης με αποτέλεσμα ο κανονισμός να θεωρείται άκυρος.
 

Επίσης το ΥΠΑΙΠΘ αποφάσισε την απόλυση 48 υπαλλήλων από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 6 εκ των οποίων εργάζονται στην φοιτητική εστία. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση της εστίας εκτός του ότι 48 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα λοιπόν, με την έναρξη της κατάληψης οι εστιακοί των Ιωαννίνων έκαναν κάλεσμα στους Φοιτητικούς Συλλόγους των ΤΕΙ Άρτας, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο Φοιτητικός Σύλλογος ΤΛΠΜ έπειτα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αποφάσισε να στηρίξει την κατάληψη συμμετέχοντας με δικά του αιτήματα που αφορούν στο μείζον πρόβλημα των εκτάκτων καθηγητών των οποίων η έλλειψη οδηγεί στην ακύρωση πολλών βασικών μαθημάτων του εξαμήνου, καθώς επίσης και στο δικαίωμα στην δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά.
Καλούμε την τοπική κοινωνία της Άρτας να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου".


πηγή:  Συντονιστικό Κατάληψης ΤΕΙ Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου