19/12/13

Μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή, στο Σύνταγμα!



Μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα!  
Δυναμική απάντηση ενάντια στο χαράτσωμα των αγροτεμαχίων!

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος της χώρας, καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας έχουν σωρεύσει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, ενώ η ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, θα δώσει τη χαριστική βολή στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρής αγροτιάς.

Δίνοντας άμεση αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, αγρότες από τους νομούς Ηρακλείου και Χανίων αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης με καράβια από την Κρήτη με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 1.000 αγρότες από την Κρήτη θα φθάσουν στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με αγρότες από την Ήπειρο και άλλες περιοχές,  προκειμένου να συμμετάσχουν αύριο, Παρασκευή, στις 12:00 το μεσημέρι, στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Την ίδια ώρα στο θεσσαλικό κάμπο, εντείνονται οι διεργασίες για το συντονισμό νέων μεγάλων κινητοποιήσεων από τη νέα χρονιά.
Αγρότες από τα μπλόκα της Δράμας, των Σερρών, της Νάουσας, της Πέλλας, του Αμυνταίου, της Κοζάνης, της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κάστρου, της Λαμίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τρίτη (17/12) στη Λάρισα, θέτοντας στο επίκεντρο το οξύτατο ζήτημα της υπερφορολόγησης.

Πέραν του φόρου επί των αγροτεμαχίων, ο οποίος θα επιβληθεί από το νέο έτος, οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα συνεχιστούν, αφού το χαράτσωμα των χωραφιών και των βοσκοτόπων θα συμπέσει με την υποχρεωτική τήρηση  βιβλίων από τους μικρομεσαίους αγρότες και την επακόλουθη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, η επίθεση στο εισόδημα των μικρών αγροτικών νοικοκυριών έχει λάβει νέα μορφή καθώς ο κίνδυνος κατασχέσεων και πλειστηριασμών χωραφιών και σπιτιών είναι πλέον καθημερινός.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Από τις παραπάνω εξελίξεις γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες για δήθεν στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, έχει πάρει σαφή θέση για την ενίσχυση της συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής σε μια χούφτα επιχειρήσεων.

Ο βίαιος εκτοπισμός των εναπομείναντων μικρών και μεσαίων αγροτών, θα γνωρίσει νέα όξυνση το επόμενο διάστημα, καθώς η επίθεση στα δικαιώματα και το εργατικό - λαϊκό εισόδημα είναι συντονισμένη. Η αναζωογόνηση των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, που απλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα, θα πρέπει να συνδυαστούν και να συντονιστούν με τους αγώνες των εργαζομένων του ιδιωτικού και του  δημόσιου τομέα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου