14/12/13

Εργαζόμενοι στο Αττικό: Κάλεσμα για ξεσηκωμό μαζί με το λαό - διαλύουν την υγεία

Εργαζόμενοι στο Αττικό: Κάλεσμα για ξεσηκωμό μαζί με το λαό - διαλύουν την υγεία
Εργαζόμενοι στο Αττικό: Κάλεσμα για ξεσηκωμό μαζί με το λαό - διαλύουν την υγεία

Την αναγκαιότητα να ξεσηκωθούν οι υγειονομικοί φορείς και άμεση απεργιακή κλιμάκωση, μόλις το υπουργείο Υγείας ανακοινώσει απολύσεις, τονίζει το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο τονίζουν ότι:

"Η κυβέρνηση και η τρόϊκα έχουν βάλει στόχο να διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, να παραδώσουν μισοτιμής στα μεγάλα συμφέροντα και τους κάθε λογής εργολάβους κάθε δημόσια παροχή. Να εξοντώσουν τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητες, κινητικότητα. Να γονατίσουν τους ασθενείς και τους πολίτες καλώντας τους να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για νοσηλεία, εξετάσεις και φάρμακα. 
Τα παραδείγματα στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο είναι χαρακτηριστικά:

1) Ανακοινώνουν ότι θα βγάλουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση την ειδικότητα των ΔΕ οδηγών την ίδια στιγμή που στο νοσοκομείο μας έχουν παραδώσει σε ιδιωτική εταιρεία τη μεταφορά δειγμάτων ασθενών, παραγόντων αίματος, λοιπών υλικών κλπ σε άλλα νοσοκομεία ή ειδικά διαγνωστικά κέντρα με ετήσια σύμβαση 100.000 ευρώ (για ένα μόνο δρομολόγιο καθημερινά - τα υπόλοιπα χρεώνονται επιπλέον).

Και ας μην μιλήσουμε για τα ιδιωτικά ασθενοφόρα που πολλές φορές αναγκάζονται να καλούν οι συγγενείς των ασθενών για τις διανοσοκομειακές μεταφορές, αφού το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί. Και έπειτα έρχονται και σου λένε ότι οι οδηγοί δεν έχουν έργο και αντικείμενο εργασίας, πρέπει δήθεν να αξιολογηθούν και να απολυθούν «αξιολογημένοι».

2) Δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό για τα υπερσύγχρονα πλυντήρια που διαθέτει το νοσοκομείο και αντί αυτού τα παραδίδουν, πάλι με σκανδαλώδη σύμβαση αξίας 366.000 ευρώ το χρόνο, σε ιδιωτική εταιρεία - εργολαβία, αμφιβόλου ποιότητας και απόδοσης (έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα από εργαζόμενους για πλημμελή καθαρισμό μολυσματικών ειδών ρουχισμού).

3) Και ας μην μιλήσουμε για τις συμβάσεις καθαριότητας και φύλαξης με τις απαράδεκτες συνθήκες μαύρης εργασίας και τρομοκρατικών εργοδοτικών εκβιασμών του προσωπικού τους.

Έτσι καταστρέφουν το δημόσιο οι κυβερνώντες και η Ε.Ε. και μετά κατηγορούν τους εργαζόμενους για τεμπέληδες και «δημιουργούς ελλειμμάτων». Οι άνθρωποι μισούν το λαό. Γιατί επιμένουν αφού έχουν γίνει καταγέλαστοι στην κοινωνία;".

πηγή: εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου