19/10/13

Ενώσεις γιατρών: Τηλεοπτική φαρσοκωμωδία του Υπουργού Υγείας για το νοσοκομείο Κέρκυρας

Ενώσεις γιατρών: Τηλεοπτική φαρσοκωμωδία του Υπουργού Υγείας για το νοσοκομείο Κέρκυρας

Συνεχίζεται το μπαράζ ανακοινώσεων από φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, κατά την επίσκεψη επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας.

Η Ένωση Γιατρών Ευβοίας, αναφέρεται στα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, τονίζοντας πως:

«Η ΕΙΝΝΕΥΒ εκφράζει την συμπαράστασή της στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κέρκυρας και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, και καταδικάζουμε την προκλητική συμπεριφορά των επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας που αντί να καταγράψουν τα οφθαλμοφανή προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κερκύρας, επιδόθηκαν σε κυνήγι "μαγισσών" με στόχο του Ιατρούς και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.

Επισημαίνουμε ότι η όποια επικοινωνιακή πρακτική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να δυσφημίσει το λειτούργημα των Ιατρών και των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.


Ο τοπικός πληθυσμός γνωρίζει πολύ καλά, τόσο στην Κέρκυρα όσο και στην Εύβοια, ότι όλοι οι Ιατροί και το προσωπικό των Νοσοκομείων και ΚΥ, μάχονται με φιλοτιμία και αυτοθυσία για να κρατήσουν τα Νοσοκομεία σε αξιοπρεπή λειτουργία καθώς, οι πολιτικές της Κυβέρνησης οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση των Δημόσιων δομών της Υγείας.

Η τηλεοπτική φαρσοκωμωδία του Υπουργού Υγείας με τις τηλεοπτικές εξαγγελίες για ΕΔΕ και απολύσεις εργαζομένων θυμίζουν εποχές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", εποχές που ο Λαός μας έχει ξεπεράσει με την οργανωμένη μάχη και αντίθεσή του.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταδικάζει τις παραπάνω μεθοδευμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας και καλεί τον Λαό να συμπαρασταθεί στους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας που μάχονται στο πλευρό του, για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και για να μην απαξιωθούν και να μην ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιες δομές της Υγείας».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων με ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προκλητική στάση των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας και την προσπάθεια να στοχοποιηθούν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα χθες, 18 Οκτώβρη εντεταλμένοι υπάλληλοι του υπουργείου επισκέφτηκαν συνοδεία αστυνομίας και εισαγγελέα το νοσοκομείο της Κέρκυρας στα πλαίσια «ελέγχων» σε πανελλαδικό επίπεδο για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και για την κανονική προσέλευση των γιατρων και των υπόλοιπων εργαζομένων στην υπηρεσία τους.

Το που στοχεύει αυτή η προσπάθεια το είδαμε όλοι. Ούτε οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό που καθιστούν τις εφημερίες επσφαλείς , ούτε οι τραγικές ανεπάρκειες σε υλικά, φάρμακα και εξοπλισμό, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΥ, δεν ήταν ανάμεσα στα ελεγχόμενα. Αντίθετα αυτό που θέλει πάση θυσία να αποδείξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι πως τα νοσοκομεία δεν έχουν πληρότητα – λες και πρόκειται για ξενοδοχεία – οπότε ας κλείσουν κάποια νοσοκομεία, κλινικές και κρεβάτια ασθενών και πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό το οποίο και δεν βρίσκεται στη θέση ευθύνης του γιατί...περισσεύει!

Η μονόφθαλμη στάση των ελεγκτικών μηχανισμών μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους ασθενείς. Η πολιτική που χρόνια τώρα υποβαθμίζει το ΕΣΥ και που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σκοπεύει να συγχωνεύσει και να καταργήσει νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και δομές δημόσιας Υγείας και να απολύσει υγειονομικούς υπαλλήλους παρά τις κοινά παραδεκτές τεράστιες ελλείψεις, βρίσκει καταφύγιο στη θεωρία των δυο άκρων για να καταστείλει προληπτικά όποια φωνή αντιτίθεται στα σχέδιά της.

Έτσι στοχοποιούνται τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του νοσοκομειακού κινήματος και διατυπώνονται από τον Άδωνι απειλές για απολύσεις μέσω των προσφιλών σε αυτόν ΜΜΕ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ !
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Όσο για το ωράριο και τις απουσίες, οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν: ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
Ας έρθουν οι κύριοι ελεγκτές να διαπιστώσουν από κοντά την καταπάτηση των ωραρίων μας – που συχνά φτάνουν το διπλάσιο από ότι προβλέπει η νομοθεσία!-, τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες, τα χρωστούμενα δεδουλευμένα ακόμα και από περασμένα έτη.

Εμείς θα είμαστε εκεί όπως και κάθε μέρα που κρατάμε ανοιχτά τα νοσοκομεία χάρη στην αυτοθυσία μας».

Πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου