28/9/13

Ή θα αυτοκτονήσουμε, ή θα τους… ανατρέψουμε


γράφει ο alterthess ιανός  
  
Λένε από το υπουργείο Υγείας πως το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για να μπεις μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο έχει να κάνει με κάποιου είδους… αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους της ελληνικής κοινωνίας, τους ανθρώπους που δεν έχουν κανενός είδους ασφαλιστική κάλυψη, τους πάμφτωχους και τους κατατρεγμένους από τη ζωή και τη μοίρα. 
Λένε πως σε τόσο δύσκολες στιγμές για τη χώρα και την κοινωνία, τώρα είναι η ώρα, αυτοί που έχουν κάτι παραπάνω, δύο χιτώνες που έλεγε και ο μεγάλος, να δώσουν κάτι για αυτούς που δεν έχουν τίποτα. 
Λένε, τους ακούς και τρελαίνεσαι.
Τρελαίνεσαι γιατί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι αυτοί οι τύποι, πέρα από ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι, είναι απίστευτα τιποτένιοι, σε κάνουν να σκας από οργή και μίσος, ναι, μίσος ταξικό. 

Το «εισιτήριο» των 25 ευρώ θα το πληρώνουν όλοι όσοι έχουν εισόδημα από 11.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή και ο μισθωτός των 800 ευρώ το μήνα και ο τύπος που κονομάει από δέκα πάντες 800 ευρώ τη μέρα. Μόνο που ο τύπος που κονομάει από δέκα πάντες 800 ευρώ τη μέρα, αν δεν του κάτσει κανένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και του σφηνωθεί ο προφυλακτήρας στο κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. 
Και κει λες πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ίσως όχι εύκολα, αλλά μπορούν να αλλάξουν για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα.
Σε αυτή τη χώρα, για ένα εκατομμύριο λόγους, έχουμε τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν θέλει και πολύ τοκ – τοκ για να καταλάβεις ότι συμβαίνει γιατί μπάζει από παντού το δημόσιο σύστημα υγείας. Για να φτιαχτεί ένα σοβαρό δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα για μία κυβέρνηση της Αριστεράς (που έρχεται… ότι και να κάνουν τα καθίκια και οι ναζίδες) πέρα από το φρόνημα προφανώς και θα πρέπει να βρεθούν πόροι για να βελτιωθούν οι υποδομές, για να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για να φτιαχτεί πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας με ιατρεία γειτονιάς και βάλε ότι άλλο εσύ θες. 

Πόροι που δεν θα βρεθούν από την «αλληλεγγύη» των μεροκαματιάρηδων προς τους πάμφτωχούς, αλλά από μία υψηλή φορολόγηση των κερδών από τις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία. 

Αν κάποιοι πιστεύουν πως μέσα στο «σφαγείο της Ε.Ε.» αυτό δεν μπορεί να συμβεί, πρόβλημα τους. Εμείς πάντως δεν θα αυτοκτονήσουμε, αλλά θα τους ανατρέψουμε.
Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου