14/9/13

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς: "Όχι άλλη υποβάθμιση της ζωής μας!"


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
 
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Δευτέρα 16/9


Οι δοσίλογες κυβερνήσεις, σε πλήρη συνεργασία με την Τρόικα έχουν βάλει ως στόχο την μετατροπή μας σε σύγχρονους δουλοπάροικους. 

Με μια σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχουν οδηγήσει σε  εξαθλίωση μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 
Η ανεργία, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, οι απολύσεις, τα χαράτσια και οι κάθε λογής φόροι, οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο κτλ. έχουν κυριολεκτικά γονατίσει χιλιάδες οικογένειες.
Επόμενο βήμα της κοινοβουλευτικής κυβερνητικής συμμορίας είναι το κλείσιμο - κατάργηση κοινωνικών δομών, της παιδείας και της υγείας.
Ήδη έκλεισαν τις μισές ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων πετώντας στο δρόμο είκοσι χιλιάδες μαθητές και απολύοντας 2122 εκπαιδευτικούς! Επίσης έκλεισαν 3 νοσοκομεία στην Θεσ/νίκη, το ένα από αυτά, το νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ με 200 κλίνες στην Καλαμαριά. 

Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση. Αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη! Ήδη έχουν αποφασίσει κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων για όσους χρωστάνε παραπάνω από 300 €, ιδιωτικοποίηση του νερού (ΕΥΑΘ), κτλ. 
Στη δίνη αυτής της πραγματικότητας η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα.  Έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο, που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και άλλων δημοτικών υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου (ενέργεια, τουρισμός, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια)

Βασικές κοινωνικές και συναφείς υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης έχουν συρρικνωθεί ή καταργηθεί. Πρόκειται για υπηρεσίες που αφορούν ευρύτατα λαϊκά στρώματα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση των σχολείων και η μεταφορά των μαθητών, τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, τα προνοιακά επιδόματα, οι δομές πολιτισμού και αθλητισμού, η καθαριότητα, η διαμόρφωση και συντήρηση δημόσιων και πράσινων χώρων κ.ο.κ. 

Η ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς διαμορφώνει ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Πολυποίκιλες ελαστικές μορφές και εργασιακές σχέσεις με «δανεικούς» εργαζόμενους από ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, εργασία πέντε μηνών  ή και πέντε ημερών το μήνα, κυριαρχούν.
Τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι καθηγητές οι οποίοι αντιδρούν στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, στις διαθεσιμότητες - απολύσεις  χιλιάδων καθηγητών, στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα σχολεία, κτλ!

Μαζί με τους καθηγητές που ξεκινούν απεργία διαρκείας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, καθηγητές, μαθητές και γονείς να ξεκινήσουμε ένα αγώνα μέχρι να διώξουμε αυτή τη λαομίσητη συγκυβέρνηση.  
Να μη πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης στην οποία προσπαθεί να μας ρίξει η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι δημοσιογράφοι της. Μάταια προσπαθούν να μας χωρίσουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Άλλωστε κάθε μία απόλυση στο  δημόσιο επιφέρει 3 νέες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου να συναντηθούν με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματιοβιοτέχνες και τους εμπόρους που καταστρέφονται.

Η Ελλάδα γεωγραφικά τέμνεται, από την μια μεριά με την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπου διευρύνονται οι εστίες των θερμών πολεμικών συγκρούσεων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και από την άλλη με τη Νότια Ευρώπη, όπου αντίστοιχα διευρύνεται ένας σκληρός, κοινωνικός και ταξικός πόλεμος, που η έκβασή του θα καθορίσει και την κοινωνική θέση των εργαζομένων στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ευρώπης και της περιοχής μας.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. 
Με συμμετοχή σε απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς, διαμαρτυρίες, να βάλουμε ένα φρένο στην διάλυση της ζωής μας: Να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπογράφει την θανατική μας καταδίκη, να διαγράψουμε το χρέος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Με τη δική μας δράση και αγώνα μπορούμε να πετύχουμε :
-         Να φύγουν οι κυβερνήσεις της φτώχειας, της βίας και των μνημονίων
-         Διαγραφή του χρέους, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
-         Να μην κλείσει κανένα σχολείο και νοσοκομείο, καμία κοινωνική υπηρεσία. 
-         Αύξηση των δαπανών για υγεία-παιδεία-μισθούς-συντάξεις.
-         Δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, μεταφορές).
-         Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου