21/7/13

ΕΣΥ: "λουκέτο" σε έξι νοσοκομεία στην Αθήνα


ΕΣΥ: "λουκέτο" σε έξι νοσοκομεία στην Αθήνα


Αλλάζουν χαρακτήρα λέει το υπουργείο υγείας (!?)


Πάνω απο 1300 εργαζόμενοι σε κινητικότητα!

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας για το πρόγραμμα για την «αλλαγή του χαρακτήρα» νοσοκομείων, βάσει προγράμματος συγχωνεύσεων-καταργήσεων, όσο και για την κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων και του ιατρικού προσωπικού.

Οι συγχωνεύσεις -καταργήσεις, θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο από τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:
--Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
--Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
--Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
--Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
--Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
--Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).

Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τους υπουργείου Υγείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια.
Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 1300 εργαζόμενοι, τόσο από το διοικητικό όσο και από το ιατρικό προσωπικό, θα βρεθούν αναγκασμένοι να "μετακινηθούν".

Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά "αλλάζουν χαρακτήρα", είπε στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας» πρόσθεσε.


Η πολιτική που διαλύει την δημόσια περίθαλψη, που μειώνει δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης του λαού, που καταδικάζει χιλιάδες σε θάνατο, που καταβαραθρώνει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζόμενων υγειονομικών, που πριμοδοτεί σκανδαλωδώς επιχειρηματικά συμφέροντα ημετέρων και ιδιοτελείς επιδιώξεις μεγαλοκαθηγητάδων και μεγαλοδιευθυντάδων, είναι ανεπιθύμητη σε όλα τα νοσοκομεία, όπως ακριβώς ανεπιθύμητοι είναι και όλοι οι εκπρόσωποί της. 
 
Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου