16/6/13

ΕΡΤ: Δυναμικά για νέα απεργία!


ΕΡΤ: Συνέλευση σωματείων και συνδικαλιστών - Δυναμικά για νέα απεργία!


Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην ΕΡΤ το Σάββατο, 5η μέρα του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της. Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα μετατράπηκε σε κέντρο αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και πρέπει να εξελιχτεί σε ένα «νικηφόρο Πολυτεχνείο» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ (εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ) Αντώνης Σταματόπουλος στη σημερινή συνέντευξή του στο απεργιακό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός δικτάτορας της Τουρκίας Ερντογάν εξαπόλυσε στην Κωνσταντινούπολη δολοφονική επίθεση στους διαδηλωτές της πλατείας Τακσίμ.

Το βραδινό πρόγραμμα έξω από το Μέγαρο της ΕΡΤ περιλάμβανε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με καλεσμένους διανοούμενους και συγκλονιστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με τον Βασίλη Λέκκα ο οποίος ερμήνευσε μεγάλα τραγούδια Ελλήνων συνθετών και το «Άξιον Εστί».

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν πολλοί καλλιτέχνες για ώρες μετά τα μεσάνυχτα.
 
Κατά τις 11 μμ έφτασαν και τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας που κυκλοφόρησε η ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Αδέσμευτη Γνώμη» (πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975).
Επίσης πραγματοποιήθηκε πλατιά συνέλευση συνδικαλιστών και αντιπροσώπων σωματείων, με συμμετοχή περίπου 250 ατόμων με διάρκεια πάνω από 2 ώρες, την οποία οργάνωσε η ΠΡΟΣΠΕΡΤ, το Διασωματειακό Μικτό Τύπου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Αίθριο του Μεγάρου με 47 ομιλητές.

Στη συνέλευση κυριάρχησε το αίτημα για γενική απεργία από Δευτέρα και αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των Μνημονίων καθώς το κλείσιμο της ΕΡΤ με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» είναι μόνο η αρχή – θα ακολουθήσουν κι άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, σχολεία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.

Η συνέλευση ζήτησε από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ένα πρόγραμμα πιο ανοιχτό στα προβλήματα της κοινωνίας και συμφώνησε σε δυο ψηφίσματα, ένα που εκφράζει αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας και το δεύτερο για την ανάπτυξη του αγώνα στην ΕΡΤ ενάντια στα κυβερνητικά δικτατορικά μέτρα.


πηγή: aristeriantepithesi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου