20/5/13

Η Λέτα Ζωτάκη μιλά στη ΓΝΩΜΗ για το νοσοκομείο Κιλκίς..

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος της Γνώμης-Κιλκίς, Θεόφιλος Κυριακίδης, κάλεσε την πρώην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) και Δ/ντρια του ακτινολογικού εργαστηρίου του Γ. Ν. Κιλκίς Λέτα Ζωτάκη, να μιλήσει για τα προβλήματα του νοσοκομείου και γενικότερα της υποβάθμισης των παροχών υγείας στα χρόνια των μνημονίων. 

Στην συνέντευξη η γιατρός αναφέρεται στους αγώνες που έκανε η ΕΝΙΚ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, πέρυσι την άνοιξη, χάρις στους οποίους η κατάληψη του νοσοκομείου Κιλκίς έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Χιλή, γιατί μιλούσε για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα. 

Μιλά για τις διώξεις που υπέστη η ομάδα των αγωνιστών της Ένωσης αλλά και η ίδια ιδιαίτερα, εξ αιτίας της προσπάθειας φίμωσης και καταστολής των αγώνων των εργαζομένων από την πρώην  διοίκηση, αλλά και λόγω της έλλειψης αλληλεγγύης και σκόπιμης αντισυναδελφικής συμπεριφοράς μερικών συναδέλφων της.
Μιλάει επίσης για τους λόγους της παραίτησης του Δ.Σ. της ΕΝΙΚ που δυστυχώς δεν έχουν ακόμη εκλείψει, αλλά και την ελπίδα της να αναγεννηθεί σύντομα η Ένωση.
Επισημαίνει την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, αλλά  και την γενοκτονία που επίκειται αν συνεχιστεί η πολιτική που επιβάλλεται από τους δανειστές και εφαρμόζεται από τις δυνάμεις κατοχής της χώρας.

Τέλος εκφράζει την ελπίδα ότι οι συμπατριώτες μας, από υποταγμένοι εξαθλιωμένοι υπήκοοι θα γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες και θα διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή και σωστά αμειβόμενη εργασία και το δικαίωμα τους σε κοινωνικές παροχές και σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία προς όλους, όπως επιτάσσει το σύνταγμα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Η Λέτα Ζωτάκη μιλά στη ΓΝΩΜΗ για το νοσοκομείο... από GNOMIKILKIS

πηγή: gnomikilkis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου