19/4/13

Κατάληψη Ικαριωτών στο Νοσοκομείο Σάμου

Δελτίο Τύπου: Κατάληψη Ικαριωτών στο Νοσοκομείο Σάμου

18/4/2013
Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το γραφείο της Διοίκησης του Γ.Ν.Σάμου από κατοίκους, εργαζόμενους, εκπρόσωπο του Δήμου Ικαρίας (Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου) και εκπροσώπους Συλλόγων της Ικαρίας, εφαρμόζοντας απόφαση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία.

Δυο μήνες μετά την απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου (ΚΕΣΥΠΕ) για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Ικαρίας, η απόφαση αυτή παραμένει υπόσχεση. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την τύχη της νομικής κατοχύρωσης της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας καθώς οι φόβοι των κατοίκων για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ικαρίας έχουν αποδειχθεί υπαρκτοί μετά τη τελευταία άνιση κατανομή των επιχορηγήσεων.

Στη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ.Καλλίρη από το γραφείο της Διοικήτριας του Γ.Ν. Σάμου, αντιμετωπίσαμε την απαξιωτική άρνησή του να μιλήσει με τους κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της Ικαρίας, πράγμα που επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι το ζήτημα της αυτονόμησης έχει παγώσει.

Μετά από τη στάση αυτή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη κατάληψη και να παραμείνουμε στο γραφείο της Διοικήτριας ζητώντας υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση για την πορεία της απόφασης αυτονόμησης του Νοσοκομείου Ικαρίας. Παραμένουμε στο Νοσοκομείο Σάμου με μοναδικό αίτημα να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση της 18ης Φεβρουαρίου. 
Απαιτούμε σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και στους κατοίκους τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Επίσης Δελτίο τύπου τύπου εξέδωσε και το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείου Ικαρίας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  
«Ο αγώνας των Ικαριωτών είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας»

Σήμερα, 18 Απριλίου 2013, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα , εκπροσώπους τις Δημοτικής Αρχής και φορέων αλλά και πολλούς κατοίκους της Ικαρίας, πραγματοποίησαν παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου με αίτημα την άρση της συγχώνευσης των δύο Νοσοκομείων που έχει οδηγήσει σε τραγική υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση. Για την αποσύνδεση του νοσοκομείου Ικαρίας από την Σάμο, έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το ΚΕΣΥΠΕ εδώ και 2 μήνες, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Οι Ικαριώτες, μετά την απαξιωτική άρνηση του Υπουργείου να τους μιλήσει, προέβησαν σε κατάληψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου και βρίσκονται ακόμα εκεί. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του λαού της Ικαρίας.

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνουν οι Ικαριώτες συνάδελφοι και συμπολίτες μας. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και κοινωνικός και αφορά όλους μας αφού παλεύει ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας που κράτος και τρόϊκα μεθοδεύουν.

Η Ικαρία ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Μόνο με τέτοιες δυναμικές κινητοποιήσεις από την βάση, μπορούμε να αντισταθούμε στην λαίλαπα διάλυσης των κοινωνικών αγαθών. Καλούμε τους κατοίκους της Νάξου να αναλάβουν άμεσα δράση και να διεκδικήσουν την υγεία, την αξιοπρέπεια και την ζωή τους.
           
Ζητάμε το αυτονόητο:

ανατροπή όλων των μνημονίων και  των εφαρμοστικών τους νόμων που διαλύουν και καταρρακώνουν τις ζωές μας
άμεση απόσυρση των  συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων  
δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους
αυτοτελές και αυτοδύναμο Νοσοκομείο Νάξου
άμεση στελέχωση και εξοπλισμό του Νοσοκομείου μας και των εποπτευόμενων μονάδων του (Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων) ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του πληθυσμού

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου