22/4/13

Με νομ/διο εξπρές τα πρώτα 18 μέτρα του 4ου μνημονίου !


Χαράτσι μέσω ΔΕΗ – άμεσες απολύσεις στο δημόσιο-άνοιγμα καταστημάτων και Κυριακές-ένταση φοροεπιδρομής κ.λπ.
 
Κυβερνητικές ενέσεις παραπλανητικής αισιοδοξίας

Η κυβέρνηση άρον-άρον, με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, σκοπεύει να ψηφίσει σε ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα, πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το Πάσχα, τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την τρόικα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας περιέχει χοντρικά 18 σημεία, τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους πολίτες και στην ουσία συνιστούν την αφετηρία διαμόρφωσης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, του νέου σκληρότατου 4ου μνημονίου, το οποίο στην αρχή θα λάβει τη μορφή επικαιροποίησης του υπάρχοντος!

Ανάμεσα στα 18 μέτρα περιλαμβάνονται άμεσες απολύσεις στο δημόσιο, που θα φθάσουν στις 14.000 το 2013, την είσπραξη του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και το 2013 με υποτιθέμενη μείωση του κατά 15%, την θεσμοθέτηση της δυνατότητας να ανοίγουν τα καταστήματα και την Κυριακή, τη γενικευμένη ένταση της δραστηριότητας για την είσπραξη των μέτρων της φοροεπιδρομής κ.λπ. κ.λπ.(βλέπε ρεπορτάζ παρακάτω).

Η πραξικοπηματική προώθηση του νομοσχεδίου «σκούπα» συνοδεύεται από την κυβέρνηση με διοχέτευση στα μέσα, ενέσεων τεχνητής αισιοδοξίας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις ήταν κατά 19.000 πάνω από τις απολύσεις, πράγμα που κατά τους προπαγανδιστές συνιστά στοιχείο μείωσης της ανεργίας και εκκίνησης της ανακαμψιακής διαδικασίας!

ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Βήμα» της Κυριακής (21/4) τα νομοσχέδιο "σκούπα" που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα διαμορφωθεί με βάση τα παρακάτω 18 σημεία:
1. Η ενίσχυση της Γενικής Γραµµατείας Εσόδων, η οποία ενισχύεται µε µεταφορά αρµοδιοτήτων από το υπουργείο, το ΣΔΟΕ και από τη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης δηλαδή παίρνει όλες τις αρµοδιότητες που έχουν να κάνουν µε φορολογικά και τελωνειακά θέµατα.
2. Το φορολογικό νοµοσχέδιο για την απλοποίηση του φορολογικού συστήµατος και τον εκσυγχρονισµό των κωδίκων θα κατατεθεί τον Μάιο.
3. Η ενίσχυση των διαδικασιών είσπραξης µε στοχευµένους φοροελέγχους και ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών.
4. Η γενική ρύθµιση χρεών ως 48 δόσεις. Η ρύθµιση θα είναι ενιαία όσον αφορά την αποπληρωμή δόσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταµεία.
5. Η βελτίωση της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών και ληξιπρόθεσµων οφειλών σε όλα τα Ταµεία.
6. Ο µηνιαίος έλεγχος των δαπανών και η αυτόµατη περικοπή όπου γίνονται σπατάλες.
7. Το τέλος ακίνητης περιουσίας θα εισπράττεται για το υπόλοιπο του έτους µέσω της ΔΕΗ, θα µειωθεί 15% µε επέκταση της φορολογικής βάσης, στις κατηγορίες που είχαν εξαιρεθεί, οικόπεδα και µεγάλες αγροτικές περιουσίες.
8. Ο Νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα ισχύσει από το 2014 και το σχετικό νοµοσχέδιο θα κατατεθεί ως το τέλος Ιουνίου.
9. Η µείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα εξεταστεί τον Ιούνιο.
10. Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις από το Δηµόσιο είναι 15.000 ως το τέλος του 2014 (εκ των οποίων 4.000 φέτος). Για όλες τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα ισχύσει ο κανόνας «ένας θα φεύγει, ένας θα προσλαµβάνεται».
11. Η δηµιουργία δικτύου προστασίας για την απασχόληση των νέων µέσω εκπαίδευσης ή επιδότηση ανεργίας µε κονδύλια του κοινωνικού ταµείου αλλά και πρόγραµµα προστασίας σε περιοχές µε υψηλή ανεργία.
12. Η επανεξέταση των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις και ανανεώσιµες πηγές.
13. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει ως τα τέλη Απριλίου από τα 50 δισ. τα οποία είναι διαθέσιµα, ώστε τα ελάχιστα κεφάλαια να είναι 9% επί των σταθµισµένων για κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού. Ως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για το σύνολο του τραπεζικού τοµέα, συµπεριλαµβανοµένων των µικρών τραπεζών, σε συνεργασία µε την τρόικα. Ως τότε οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες µπορεί να λειτουργούν και ως «ενσωµατωτές» µικρότερων τραπεζών.
14. Διευκολύνσεις στα υπερχρεωµένα νοικοκυριά µε αναθεώρηση του νόµου Κατσέλη.
15. Η ενίσχυση του Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας µε προσωπικό και αρµοδιότητες.
16. Η επέκταση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, η άρση των εµποδίων στο λιανικό εµπόριο, όπως το ωράριο τις Κυριακές.
17. Μέτρα για περάτωση υποθέσεων που εκκρεµούν στα δικαστήρια και σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.
18. Διακοπή κρατικής βοήθειας σε λιµάνια και ΔΕΣΦΑ και επίσπευση αποκρατικοποίησης.

πηγή:iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου