8/3/13

Η τρόικα απαιτεί, η κυβέρνηση εκτελεί

Εδώ και τώρα 27 χιλ. απολύσεις στο δημόσιο!

Η τρόικα απαιτεί, η κυβέρνηση εκτελεί!

Αντίσταση και ανατροπή εδώ και τώρα για μια νέα προοδευτική πορεία !

Την άμεση απομάκρυνση των 7.000 λεγόμενων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων απαίτησε η τρόικα κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας την κυβέρνηση να τους δείξει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο

Η απόλυση των επίορκων υπαλλήλων, για τον αριθμό των οποίων ακόμα και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, είναι μόνο η αρχή καθώς κυβέρνηση και τρόικα χρησιμοποιούν φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία αναπτύχθηκαν με την ανοχή προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο να δώσουν μια διάσταση "κάθαρσης" και έτσι να καμφθούν οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις των πληττόμενων εργαζομένων.
Ο στόχος κυβέρνησης και τρόικας είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να πάρουν τον δρόμο που οδηγεί στην ανεργία περίπου 27.000 εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του έτους ενώ, αν δεν υλοποιηθεί σε πρώτη φάση η απομάκρυνση των επίορκων, οι δανειστές απειλούν με οριζόντιες απολύσεις και το πάγωμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Επόμενο βήμα στην διαδικασία απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων θα είναι, πολύ πιθανά, η επιστράτευση διαδικασιών "αξιολόγησης", οι οποίες θα έρχονται να επιβεβαιώσουν την προειλημμένη απόφαση για την κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων στο  δημόσιο τομέα. Ήδη οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν επιτακτικά στοιχεία και συγκεκριμένους αριθμούς, που να πείθουν για το πρόγραμμα "διαθεσιμότητας - κινητικότητας" και την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο. 

Το χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα ασφυκτικό καθώς η ελληνική πλευρά πρέπει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις επί του ζητήματος, και συγκεκριμένα έως τις αρχές Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου