18/3/13

«Η σιωπηλή επανάσταση»

Βρυξέλλες. Κατάληψη κτιρίου της ΕΕ. Κατέβασμα της σημαίας της ΕΕ. Δράστες ακτιβιστές από έναν συνασπισμό κινημάτων όχι από μία ή δύο, αλλά από 13 χώρες – μέλη της ΕΕ. «Η δημοκρατία μας εναντίον της λιτότητάς τους», το σύνθημα των διαδηλωτών. 

Απάντηση στο αντιδραστικό σύνθημα του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, «Η σιωπηλή επανάσταση», όπως είχε αποκαλέσει την επαχθή και απεχθή νομοθεσία της ΕΕ και τις συνθήκες της που επιβάλλουν εξοντωτική λιτότητα στους λαούς των κρατών που συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Άκρως συμβολικό το κτίριο που καταλήφθηκε: Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων. Εκεί δηλαδή που βρίσκονται και τα γραφεία του επιτρόπου της Κομισιόν Όλι Ρεν. «Από κτίρια σαν αυτό που καταλαμβάνουμε σήμερα, η τρόικα επιβάλλει πολιτικές λιτότητας που αφήνουν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς κατάλληλη φροντίδα για την υγεία τους, στερούν από τα μέσα βιοπορισμού τους εκατομμύρια περισσότερους πολίτες και καταστρέφουν ιστορικά κοινωνικά δικαιώματα τα οποία έχουν κατακτηθεί με σκληρές μάχες» δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος της ομάδας συντονισμού στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ από τους ηγέτες, καταλήψεις κτιρίων της ΕΕ από τα λαϊκά κινήματα. 
Η βελγική αστυνομία φυσικά προχώρησε σε συλλήψεις κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών. Ο Τάσος Αναστασιάδης, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ των συλληφθέντων. Αθήνα ή Βρυξέλλες, η εξουσία νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους λαούς με συλλήψεις.
«Για μια ευρωπαϊκή άνοιξη» είναι το όνομα του συντονισμού των κινημάτων. Θα έχουν άραγε κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες την τύχη κάποιων Αράβων συναδέλφων τους; Μακάρι!

Πηγή: «Πριν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου