16/3/13

Διεργασίες για το φτιασίδωμα του αστικού πολιτικού συστήματος


Γερμανία: Διεργασίες για το φτιασίδωμα του αστικού πολιτικού συστήματος

Δε φτιασιδώνεται η καπιταλιστική βαρβαρότητα που έχει καταδικάσει και τη νεολαία της Γερμανίας να βρίσκεται μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης

Οι ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Σεπτέμβρη του 2013 και όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές της αστικής βαρβαρότητας δίνουν τη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμά τους από την αρχή της προεκλογικής κούρσας. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν μια σειρά ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Η προσπάθεια των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους εν όψει των εκλογών, περνά και μέσα από τη δημιουργία ομίλων. Και κατά προτίμηση «αριστερών»...

Έτσι, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η «αριστερή πτέρυγα» του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD αναδιοργανώθηκε με την ονομασία «Βερολινέζικος Όμιλος» και με τη συμμετοχή σε αυτόν στελεχών κεντρικών οργάνων και κρατιδιακών οργανώσεων. Το ότι η νέα αυτή προσπάθεια οικοδόμησης «αριστερού» προφίλ γίνεται στο ξεκίνημα της χρονιάς, κατά την οποία θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, δεν είναι τυχαίο.
Ο εκπρόσωπος του ομίλου δήλωσε στο «Spiegel» ότι «οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει οπωσδήποτε να εκπροσωπούνται σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του SPD», που θα συσταθεί ίσως και με τη σύμπραξη των Πράσινων.

Από τα «φιλολαϊκά» μακιγιαρίσματα  του συστήματος δεν λείπει και το κόμμα της Linke όπως και άλλα κόμματα με γραμμή Αλαβάνου. Η Linke, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ατμομηχανή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που είναι σάρκα από την σάρκα της ΕΕ και ο οργανωμένος φορέας του οπορτουνισμού στην Ευρώπη, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για το ενδεχόμενο να στηρίξει σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη, όπως δήλωσαν επανειλημμένα στελέχη του το τελευταίο διάστημα.

Αντίστοιχα υπάρχει και η εμφάνιση του νέου πολιτικού σχηματισμού «Εναλλακτική λύση για τη Γερμανία», που αναδεικνύει και τις εναλλακτικές εφεδρείες που έχει στα χέρια της η αστική τάξη στη Γερμανία.

Ανεξάρτητα από το ποιο μείγμα διαχείρισης της εξουσίας των μονοπωλίων θα επιλεγεί στη Γερμανία, αν θα είναι δηλαδή ο λεγόμενος «μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν, ή αν θα είναι κάποιο «κεντροαριστερό» σχήμα, αυτό μικρή σημασία έχει για τους εργαζόμενους. Και αυτό γιατί όλες αυτές οι δυνάμεις είναι εντός του πλαισίου του καπιταλισμού, έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής υλοποιώντας αντιλαϊκά προγράμματα, είναι πιστοί στο ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα μονοπώλια.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου