11/3/13

Ταΐζουν τραπεζίτες, απολύουν υπαλλήλους


Απύθμενο είναι το αντεργατικό μένος που επιδεικνύουν οι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι της τρόικας

Έχουν φτάσει στο σημείο να εκβιάζουν με άρνηση καταβολής της επόμενης και μεθεπόμενης δανειακής δόσης την αποκρουστικά αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά και υπόλοιπων, προκειμένου να απολυθούν οπωσδήποτε χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν τους αρκούν οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε οποιονδήποτε κλάδο του Δημοσίου που φεύγουν πανικόβλητοι στη σύνταξη για να γλυτώσουν από τους κατάπτυστους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και τις υπόλοιπες «μνημονιακές ύαινες».
Οι εκπρόσωποι των κατοχικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΔΝΤ θέλουν πάση θυσία να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους όχι για να γλιτώσει το κράτος τους μισθούς τους, Μ αλλά για να τρομοκρατηθούν όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και να αποδεχθούν έτσι ευκολότερα τον εξανδραποδισμό και την εξαθλίωση τους.
Όπως οι ναζί έκαναν μαζικές εκτελέσεις αθώων για να τρομοκρατούν τον πληθυσμό, έτσι και οι σημερινοί Γερμανοί και Ευρωπαίοι επίγονοι τους επιδιώκουν με ανάλογο τρόπο να κρατήσουν υπόδουλους τους λαούς των χωρών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης, αδιαφορώντας φυσικά αν αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τους πολιτικά δοσίλογους ντόπιους συνεργάτες τους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Με εξευτελιστικό για τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του τρόπο, οι υπάλληλοι της τρόικας τους κάνουν ρεζίλι πέντε φορές την ημέρα, απορρίπτοντας όλες τις ρυθμίσεις που κάνουν οι Έλληνες Κουίσλινγκ για να εισπράξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των εξοντωτικών φόρων που έχουν επιβάλει. Αυτό από τη μια μεριά διευκολύνει βεβαίως τη συγκυβέρνηση των αθλίων να παίζει ένα κακόγουστο θέατρο ότι δήθεν «παλεύει» για τους καλύτερους όρους αλλά οι κακοί ξένοι της τρόικας παραμένουν ασυγκίνητοι, αλλά από την άλλη φέρνει πιο κοντά το αναπόφευκτο και ατιμωτικό πολιτικό τέλος του Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Την ίδια ώρα, το μόνο, που ενδιαφέρει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είναι πώς θα ανακεφαλαιοποιηθούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους -και με λεφτά που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω της αύξησης του δημόσιου χρέους της χώρας- οι τράπεζες και πώς θα αποτραπούν ρυθμίσεις περισσότερων δόσεων για χρέη ιδιωτών προς το τραπεζικό σύστημα που θα προκαλούν προσωρινή μείωση εσόδων των παρασίτων και δυναστών της εποχής μας, των τραπεζιτών.   
   
Πηγή:  εφημερίδα "Πριν" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου