10/11/12

Σε «ρυθμό» καταλήψεων η Σύρος

KATALHPSH 1
Υπό κατάληψη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στις Κυκλάδες. 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των υπαλλήλων της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε περιφρουρούμενη απεργία.

Οι υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας (νυν αιρετής περιφέρειας), σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάλεσαν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΣΥΑΠΕ να προκηρύξουν άμεσα γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μέχρι να πάρουν πίσω το νέο πακέτο μέτρο που εξαθλιώνει τους εργαζομένους και διαλύει τη χώρα. 

Επίσης, απηύθυναν ξανά κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας αφενός να κλείσει επ’ αόριστον τις υπηρεσίες της (ως έμπρακτη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και για να δείξει ότι η συνεχιζόμενη αυτή πολιτική οδηγεί την Περιφέρεια με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό) κι αφετέρου να ζητήσει από την Ένωση Περιφερειών να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις, ώστε να ασκηθεί ουσιαστική πίεση και να μην περάσουν τα μέτρα αυτά που διαλύουν και την Αυτοδιοίκηση.

Παρόμοια έκκληση έκαναν και προς τους δήμους των Κυκλάδων, προτρέποντάς τους να κλείσουν και να ζητήσουν από την Κεντρική Ένωση Δήμων να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Τέλος, οι υπάλληλοι της αιρετής περιφέρειας ζήτησαν από τους βουλευτές του Νοτίου Αιγαίου να συνειδητοποιήσουν την ατομική τους ευθύνη και – έστω και την ύστατη στιγμή – να μην ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2013, «ο οποίος είναι και η ταφόπλακα της χώρας».

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ότι «έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού». Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος σωματεία και φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις «για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα!»

Τόσο οι υπάλληλοι της πρώην νομαρχίας, όσο και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) θα αποφασίσουν για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους σε νέες γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

* Κατάληψη είχε ξεκινήσει την Πέμπτη και στην Πολεοδομία Σύρου, με τους μηχανικούς να διαμαρτύρονται για τα νέα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση όλους τους μισθωτούς στο νησί (και κατά συνέπεια σε οικονομικό μαρασμό και των τοπικών επιχειρήσεων) και να καλούν τον Συριανό λαό να αντισταθεί στα μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας και της χώρας.

πηγή: naxosnow και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου