9/11/12

Τίποτα δεν τελείωσε – όλα συνεχίζονται!

Ανακοίνωση του Συντονιστικού του Ηρακλείου για την συνέχιση του αγώνα στις 9 Νοεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που η τρικομματική κυβέρνηση, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, θέλησε να περάσει από τη Βουλή, φορείς και πολίτες του Ηρακλείου προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάληψης οργανώσαμε ποικίλες δράσεις, όπως: αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος και της Α’ Δ.Ο.Υ., απεργιακές περιφρουρήσεις, συλλαλητήρια, λαϊκή συνέλευση, οι οποίες προέκυψαν από δημοκρατικές διαδικασίες, πλούσιο και γόνιμο διάλογο όλων όσων συμμετείχαν.

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου και συντονισμού των δράσεων μας φορείς, συλλογικότητες και πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά με κοινά προβλήματα, δημιουργήσαμε ανοιχτό συντονιστικό όργανο που βασίζεται σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.


Στη σημερινή μας συνεδρίαση (το συντονιστικό) αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.
Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του λαού με τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις «στρίμωξαν» τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνέβαλαν στη φθορά των δυνάμεων της (153 από 179) και διαμόρφωσαν όρους μη εφαρμογής των μέτρων.

Επειδή ο αγώνας μας δε σταματάει με την ψήφιση των μέτρων,
Επειδή τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να εφαρμοστούν, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τις εξής κινητοποιήσεις:
Παρασκευή 09.11.2012, στις 7:00πμ, στη Λότζια για αποκλεισμό της ΤτΕ
Κυριακή 11.11.2012, στις 5:00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλ. Ελευθερίας
Τετάρτη 14.11.2012 συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Απεργία

Όπλα μας σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων μας με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων και της κυρίαρχης πολιτικής συνολικά.

Κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο, το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε σε ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες σε όλους τους χώρους δουλειάς και δράσης, με πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού τη Δευτέρα 12.11.2012 στις 6:00 μμ, στο ΕΚΗ.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο που συνεχίζουν την απεργία τους και την κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου.

08.11.2012
Το συντονιστικό φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών
Αυτή τη στιγμή έχει αποκλειστεί η Τράπεζα της Ελλάδος στο Ηράκλειο από πολίτες που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του μπλοκαρίσματος στην οικονομία.
Και παροτρύνουν να συμβούν παρόμοιες πράξεις και αποκλεισμοί σε ολόκληρη την χώρα, ώστε να χτυπηθεί το καθεστώς στην καρδιά του και να ακυρωθούν τα νέα μέτρα στην πράξη από τους πολίτες.

Πηγή: jonnybandroul

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου