12/11/12

Σε καταλήψεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ!


Σε καταλήψεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενάντια στη διαθεσιμότητα! 

Οι δήμοι μπλοκάρουν τις απολύσεις! 

Δεν στέλνουν στοιχειά στο Υπ. διοικ. μεταρρύθμισης

Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμοι της χώρας, καθώς αυτό θα είναι προάγγελος μαζικών απολύσεων. 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημαρχείων που στόχο έχουν, κυρίως, την αναστολή της λειτουργίας των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι, μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, μπαίνουν στον προθάλαμο της ανεργίας.

Οι κινητοποιήσεις έρχονται ενόψει και της εγκυκλίου που αναμένεται πιθανώς και σήμερα να στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα εξειδικεύεται η εφαρμογή των νέων μέτρων.

Με την εγκύκλιο θα καλούνται οι διευθύνσεις προσωπικού των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, να αποστείλουν εντός δέκα ημερών τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές.

Η διαδικασία αφορά σε πρώτη φάση την κατάργηση οργανικών θέσεων διοικητικών κλάδων, στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου και η πρόσληψή τους έγινε εισαχθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, ορίζεται πως η μη αποστολή στοιχείων εντός της προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου