14/11/12

14 Νοέμβρη: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους του αγώνα


Σήμερα 14-11, όλη η Ευρώπη βγαίνει ταυτόχρονα στους δρόμους της να παλέψει για την ανατροπή.


Τα "PIGS" του Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία), λιγότερο ή περισσότερο μέσα στην κρίση, αλληλεπιδρούν και συνδέονται με μια αλληλεγγύη που έχει απίστευτη δυναμική.

Η Ισπανία το τελευταίο διάστημα έχει στείλει πολλά παραδείγματα αγώνων. Από τους ανθρώπους που πλημμύρισαν τις πλατείες της, μέχρι τους εργάτες των ορυχείων της, η Ισπανία παλεύει με πείσμα ενάντια στην κρίση.

Η Γαλλία της κρίσης, παρ' όλο που δεν έχει επηρεαστεί όσο οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έκανε μια δυναμική στροφή προς τ' αριστερά, δίνοντας στο Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσον διψήφια ποσοστά (11%).

Στην Πορτογαλία η ανεργία κοντεύει το 20%, τα μέτρα λιτότητας οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και η κρίση έχει φτάσει πια σε ολόκληρη την κοινωνία. Το Μπλόκο της Αριστεράς δηλώνει πως "θέλουμε να απαντήσουμε στην ανάγκη του κόσμου για μια Αριστερά που δίνει λύσεις".

Στην Ιταλία η ανεργία αυξάνεται σταθερά, τη ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Μόντι δηλώνει πως η χώρα δε θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης. Έχει πάντως ήδη προτείνει βοήθεια για τις τράπεζες.
Το κόμμα της Γερμανικής Αριστεράς Die Lienke καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης και στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που υποφέρουν από την κρίση.

Στην Ελλάδα η ανεργία φτάνει στο 25%. Οι άνεργοι έφτασαν τους 1.267.595, οι δε άστεγοι τους 40.000. Οι αυτοκτονίες τις 2.500, μπήκαν 100.000 λουκέτα και 3.000.000 πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μόλις πέρασε ένα τρίτο πακέτο μέτρων "διάσωσης". 


Πηγή: realdiafaneia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου