12/7/12

Άγρια επίθεση με πλαστικές σφαίρες εναντίον των ισπανών ανθρακωρύχων

Πολλοί τραυματισμοί και συλλήψεις ανθρακωρύχων στη Μαδρίτη

Ο αυταρχισμός σκεπάζει τη γερμανική Ευρώπη της δικτατορίας των αγορών

Άγρια και πρωτοφανή αστυνομική επίθεση με λαστιχένιες σφαίρες δέχθηκαν σήμερα χιλιάδες ανθρακωρύχοι στη Μαδρίτη την ώρα που η Ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωνε νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 65 δις. (βλ. ρεπορτάζ εδώ).

Λαστιχένιες σφαίρες χρησιμοποίησε η ισπανική αστυνομία στη διάρκεια συγκρούσεων με τους διαδηλωτές στην πορεία διαμαρτυρίας των ανθρακωρύχων στη Μαδρίτη. Για τρεις τραυματισμούς και πέντε συλλήψεις κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για έξι τραυματίες και μια σύλληψη, και άλλες για είκοσι τραυματισμούς!
Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι σε ισπανικά ορυχεία, καθώς και υποστηρικτές τους, σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση γύρω από το υπουργείο Βιομηχανίας διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή των δημόσιων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «το θάνατο των ορυχείων» στην Ισπανία.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έφτασαν χθες στη Μαδρίτη έπειτα από μια «μαύρη πορεία» περισσότερων από 400 χιλιομέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν κατά 63% οι επιχορηγήσεις του τομέα.

«Η πορεία ήταν δύσκολη, 20 ημέρες πεζοπορίας χωρίς διακοπή, με πολλούς τραυματισμούς στο δρόμο», δήλωσε ο διαδηλωτής Αλμπέρτο Φλόρες.
Περίπου 40 ανθρακωρυχεία εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ισπανία, κυρίως στο βορρά.
Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει από 301 εκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 111 εκατομμύρια φέτος τις επιχορηγήσεις στον τομέα.

Παρατηρητές των εξελίξεων στην ευρωζώνη υπογράμμιζαν ότι η άγρια επίθεση, με χρήση λαστιχένιων σφαιρών, για τη διάλυση της διαδήλωσης των Ισπανών ανθρακωρύχων είναι μια κίνηση αυταρχικής κλιμάκωσης, της οποίας η επικίνδυνη σημασία ξεπερνά τα ισπανικά σύνορα.

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι ο στυγνός αστυνομικός αυταρχισμός έχει καταστεί κανόνας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ταξικών αγώνων στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την ίδια τη Γερμανία και φυσικά στην Ελλάδα.
Οι παρατηρητές αυτοί σημειώνουν ότι η Ευρώπη και ειδικότερα η ευρωζώνη και ο ευρωπαϊκός Νότος, βρίσκονται στα πρόθυρα μιας ανοικτής αυταρχικής και αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Μια τέτοια τραγική εξέλιξη ίσως να θεωρείται από τους κυρίαρχους κύκλους ως «μονόδρομος», προκειμένου να ολοκληρώσουν τα σχέδια για μια Γερμανική Ευρώπη που θα έχει ως κοινωνικό και εργασιακό παράδειγμα το «κάτεργο» της Ινδονησίας, όπως το πρόβαλλε πρόσφατα η Μέρκελ!

Είμαστε όλοι Έλληνες Χαλυβουργοί και Ισπανοί Ανθρακωρύχοι!

πηγή:ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου