15/5/12

Προσαγωγές ακτιβιστών στο Σύνταγμα!

Υπό διωγμό οι αλληλέγγυοι στον ελληνικό λαό

Νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Σύνταγμα, αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν ακτιβιστές από την πλατεία.

Πρόκειται για Ισπανούς, Ιταλούς, Γάλλους, αλλά και κάποιους Έλληνες ακτιβιστές που πέρασαν τη νύχτα τους στο Σύνταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των G20.

Το κίνημα που φέρει τον τίτλο «March Athens» ξεκίνησε διαδικτυακά με σκοπό τη διαμαρτυρία όλων κατά της ομάδας των G20, η συνάντηση έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας με τελικό προορισμό την Αθήνα. 
Οι ακτιβιστές είχαν συμφωνήσει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.

Προχθές είχαν κατασκηνώσει κοντά στο Μοναστηράκι. Xθες το απόγευμα έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος. Ο Δήμος Αθηναίων ενοχλήθηκε από την εκδήλωση συμπαράστασης τους προς τον ελληνικό λαό και ζήτησε την απομάκρυνσή τους!

Το πρωί συνεργεία καθαρισμού του δήμου αλλά και άντρες της δημοτικής αστυνομίας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν για να καθαριστεί η πλατεία, ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν!
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης που έσπευσε επί τόπου και προσπάθησε να αποτρέψει τη βίαιη απομάκρυνση των ακτιβιστών, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα. Να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα υπερασπιστεί και θα διευρύνει τις κατακτήσεις του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω".

Πηγή: Ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου