2/5/12

"Κύριε υπουργέ σας κατηγορώ για το θάνατο του πατέρα μου"!

της Γεωργίας Λινάρδου

Ανοιχτή επιστολή του ερευνητή του Πανεπιστημίου Πατρών Νάκου Κότσανη προ τον υπουργό Υγείας. 
Το κατηγορώ του ερευνητή κ. Νάκου Κότσανη για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και για τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

"Σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για το θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνου", τονίζει απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο!

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών που χρόνια τώρα ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας περιγράφει όσα δραματικά έζησε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας κατά τη μεταφορά και νοσηλεία του 74χρονου πατέρα του.  
"Δεν μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κότσανης.

Ο κ. Κότσανης ζητάει να μάθει ο κόσμος, να πληροφορηθεί, ότι "ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας (και ενδεχομένως και άλλες ηλικιακές ομάδες) παραμονεύει πλέον σε κάθε οικογένεια και είναι άδικο να το γευθούν άλλοι άνθρωποι".

Διαβάστε την επιστολή του κ. Κότσανη προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο.

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"

Ανοιχτή Επιστολή

Προς Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο


"Κύριε Υπουργέ

Λέγομαι Νάκος Κότσανης του Κων/νου και σας γράφω διότι σας θεωρώ ηθικό αυτουργό για τον θάνατο του πατέρα μου Κωνσταντίνο Κότσανη του Νάκου, ετών 74.

Για μένα, καθώς και για κάθε υιό, ο πατέρας μας ήταν και θα είναι στην μνήμη μας ο άρχοντας και λεβέντης της οικογένειας. Όμως δεν μπορώ να πνίξω την αγανάκτηση και την οργή μου για την πολιτική Υγείας που εφαρμόζετε, τραγικό θύμα της οποίας υπήρξε ο πατέρας μου. Ένα πικρό ποτήρι που η Ελληνική παιδεία και αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει να το καταπιώ, χωρίς να σας καταγγείλω δημοσίως για το κατάπτυστο μνημονιακό σύστημα υγείας, το οποίο οικοδομήσατε. Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης, η λειτουργία τους μαστίζεται από απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις (όπως βίωσα) και υπάρχουν τρομακτικές ανεπάρκειες σε υγειονομικό υλικό.

Αισθάνομαι ντροπή που ζω στη οικονομικά υπόδουλη πλέον Ελλάδα, διότι για να είμαι πιο σαφής προδώσατε τη γενιά που "δεν έφαγε" μαζί σας, αλλά αντιθέτως είναι η γενιά που γεννήθηκε κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ζώντας απερίγραπτες δυσκολίες και στερήσεις (πείνα, κατοχή, εμφύλιο, διχόνοια, ξενιτιά). Εγώ έχασα τον πατέρα μου και δεν ζητώ τίποτα, αλλά θέλω να μάθει ο κόσμος ότι στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία, ο θάνατος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας (και ενδεχομένως και άλλες ηλικιακές ομάδες) παραμονεύει πλέον σε κάθε οικογένεια και είναι άδικο να το γευτούν άλλοι άνθρωποι.

Η συγκεκριμένη γενιά του πατέρα μου απαξιώνεται από τους ξένους που μας κυβερνούν και τους οποίους εσείς φέρατε, επιβάλλοντας εν γνώση σας τέτοια οικονομικά μέτρα για την υγεία, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στον μερικό αποπληθυσμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδος.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η άνανδρη κοινωνική-οικονομική πολιτική των ημερών μας, που κρύβεται πίσω από την αναίσχυντη συμφωνηθείσα δανειακή σύμβαση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προσχεδιασμένο εγκληματικό οικονομικό τερατούργημα που περιλαμβάνει έναν ευσεβή πόθο - την ευθανασία των Ελλήνων άνω το 70 ετών.

Σας κατηγορώ διότι ως "υπηρέτης πολιτικός" υποκλιθήκατε στις εντολές και γίνατε ο πρωτεργάτης του οικονομικού μαρασμού του Ελληνικού συστήματος υγείας.

Σας κατηγορώ διότι υπήρχε ελάχιστο προσωπικό (μόνο τρεις νοσηλεύτριες -βάρδια 3-11μμ) στο εφημερεύον Νοσοκομείο, και μία παθολόγος για πάνω από 35-40+ ασθενείς, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα μια αναποτελεσματική παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη.

Σας κατηγορώ διότι καταστρέψατε το ζήλο, την προθυμία και την αγάπη που έχουν οι νοσηλεύτριες στο λειτούργημα που κάνουν. Η επαγγελματική ανασφάλεια που καλλιεργήσατε ώθησε το ελλιπέστατο νοσηλευτικό προσωπικό να είναι κυνικό, μα προπαντός απρόσιτο στις όποιες εκκλήσεις μας, δείχνοντας με προκλητικό τρόπο την δυσαρέσκεια τους στην όποια παρατήρηση, συμβουλή, παράπονο, διαμαρτυρία ή ερώτηση (όπως το βίωσα).

Σας κατηγορώ διότι, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, το προσωπικό έδειχνε αδυναμία αξιολόγησης της κατάστασης του ασθενούς και ανεπάρκεια φροντίδας αυτού, με τη γνωστή κατάληξη.

Σας κατηγορώ για την επαγγελματική εξάντληση και εξουθένωση της υπευθύνου παθολόγου που επέδειξε φιλότιμη προσπάθεια και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Όμως δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν τελικά δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την κρισιμότητα της κατάστασης και την αντιμετώπιση του περιστατικού. Αλλά ως αυτόπτης μάρτυρας διαπίστωσα ότι η ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας, καρατομήθηκε στο βωμό των μνημονιακών σας μέτρων.

Είσαστε υπαίτιος για την επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση της Ιατρού και γενικά των φιλότιμων ιατρών, που λαμβάνουν πολλές φορές αποφάσεις μεταξύ ζωής και θανάτου, και δεν δύναται να ανταποκρίνονται πλέον στο λειτούργημά τους.

Είστε ο ηθικός αυτουργός και ο κυρίαρχος υπαίτιος για την όλη κατάσταση της Ελληνικής Υγείας, η οποία φοβάμαι θα καταλήξει στη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Ως άνθρωπος θέλω να πιστέψω ότι έχετε τις ίδιες ευαισθησίες με μας, όμως με τις πράξεις σας η πολιτική σας θέση και ιδιότητα σας έχει μεταλλάξει, ζώντας στο γυάλινο πύργο της συγκεκριμένης βουλής. Η εξουσία σας έχει απομακρύνει και, όπως φαίνεται, δεν έχετε αντιληφθεί το κίνδυνο που έχετε δημιουργήσει.

Κότσανης Νάκος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
Ειδικός στην Περιβαλλοντολογική Καρκινογένεση – Ερευνητής Εναλλακτικής Ιατρικής".

Πηγή: pheme.gr/

2 σχόλια:

  1. Την πηγή του θέματος την εξοβελίσατε στα τάρταρα, ενώ παρουσιάζετe τη δημοσιογράφο Γεωργία Λινάρδου, ωσάν να είναι συντάκτρια σας! Γιατί άραγε. Με εκτίμηση Κώστας Χατζίδης Pheme.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Χατζίδη, τι έννοείτε ακριβώς όταν λέτε ότι την πηγή την εξοβελίσαμε στα τάρταρα;

      Πάντα περιλαμβάνουμε την πηγή των άρθρων που αναδημοσιεύουμε και εκτός εξαιρετικά ειδικών περιπτώσεων την τοποθετούμε στο τέλος του άρθρου. Μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα. Ως προς αυτό δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει η πλειονότητα των μπλόγκερς, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας αν δεν απατώμαι!

      Όσο για το αν παρουσιάζουμε τη δημοσιογράφο ωσάν να ήταν συντάκτριά μας, από πού ακριβώς προκύπτει αυτό;
      Πάντα αναφέρουμε πρώτο το όνομα του συγγραφέα του άρθρου, όπως θεωρούμε σωστό, και όπως επίσης μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε.

      Τώρα αν η πρακτική μας (που επαναλαμβάνω είναι κοινή πρακτική) δεν σας βρίσκει σύμφωνο, μπορούμε αν θέλετε, είτε εσείς είτε οι συνεργάτες σας, να σταματήσουμε να αναδημοσιεύουμε άρθρα σας. Η αναδημοσίευση αυτή ελπίζαμε ότι θα σας χαροποιούσε, αλλά αν σας ενοχλεί, δεν έχετε παρά να μας ενημερώσετε και θα σεβαστούμε την επιθυμία σας. Να είστε σίγουροι ότι δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σας δυσαρεστήσουμε.

      Θα θέλαμε πάντως να σας βεβαιώσουμε ότι είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε μια δεοντολογία πολύ αυστηρότερη ακόμα και από αυτή που κάποιες φορές αγνοείται από τη χαλάρωση των διαδικτυακών ηθών.

      Φιλικά
      Δ&Π

      Διαγραφή