9/3/12

Αναστολή της κατάληψης στο νοσοκομείο Κιλκίς

Η εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κιλκίς, και οι μεθοδεύσεις των κομματολάγνων και των αφοσιωμένων στα παραταξιακά «εν-δυό», έφεραν το πολυπόθητο για την συντηρητική πλευρά αποτέλεσμα. Οι επαπειλούμενες ΕΔΕ και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της συμμετοχής τους στο εγχείρημα, με πρακτικό αποτέλεσμα τη μη επαρκή στελέχωση με εργαζόμενους των ομάδων της κατάληψης.

Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια

Αυτά συμβάινουν σε ένα διήμερο κατά το οποίο η πρόεδρος της ΕΝΙΚ, λείπει από το νοσοκομείο, επισκεπτόμενη την Αθήνα στα πλαίσια διοργάνωσης εκδήλωσης υπέρ της κατάληψης του Γ.Ν. Κιλκίς και των ανάλογων εγχειρημάτων σε όλη τη χώρα, και συζήτησης για τις προοπτικές αυτοδιαχείρισης στην περίοδο της κρίσης. Το ίδιο διήμερο κατά σύμπτωση, τα πιο μαχητικά στελέχη υπέρ της κατάληψης του νοσοκομείου τρέχουν -εν υπηρεσία- να προλάβουν την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.

Αυτό το διήμερο λοιπόν καταφέρνουν να δράσουν οι γνωστοί-άγνωστοι νομιμόφρονες και συντηρητικοί, υπακούoντας στις παροτρύνσεις και τα κελεύσματα της κομματικής της συνδικαλιστικής και της επαγγελματικής τους ιεραρχίας. Από κοντά και οι πειθήνιοι οι αμήχανοι και οι φοβισμένοι.

Αναστολή χωρίς απόφαση της γενικής συνέλευσης!

 Έτσι κατάφεραν οι πιστοί υπήκοοι της εθνικά υπερήφανης κυβέρνησής μας αλλά και οι φανεροί και κρυφοί θιασώτες του κομματοκρατούμενου συνδικαλισμού να παρακάμψουν στην πράξη την τελευταία απόφαση της γενικής συνέλευσης που είχε αποφασίσει τη συνέχιση της κατάληψης. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για παράδειγμα, θα πρέπει σήμερα να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος και υπερήφανος για την «προσφορά» του στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών!

Μετακίνηση συνδικαλιστή

Πάνω στη σύγχυση καταφθάνει και πρόταση από την ΔΥΠΕ στο διοικητή του νοσοκομείου για μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων σε άλλα νοσοκομεία. Ο ένας εκ των δύο είναι -προφανώς κατά σύμπτωση...- από τους πρωτεργάτες της κατάληψης. Φυσικά αν είσαι διοικητής μπορείς να διαμηνύσεις στην ΔΥΠΕ να σου κάνει μια βολική για σένα πρόταση, ή να διατυπώσει μια πρόθεση μετακίνησης την οποία «δυστυχώς» δεν θα μπορέσεις στη συνέχεια να αρνηθείς. Μένει να δούμε αν και πότε η πρόταση θα υλοποιηθεί.


Με τέτοιες και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις, στις οποίες επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε, επευτεύχθη η προσωρινή αναστολή της κατάληψης. Ωστόσο οι επισχέσεις εργασίας του απλήρωτου προσωπικού του νοσοκομείου εξακολουθούν να ισχύουν.

Και βεβαίως μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των διστακτικών και φοβισμένων εργαζομένων όταν θα παραλάβουν τα νέα άθλια εκκαθαριστικά τους. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει επίσης να καταγράψουμε τότε τη στάση και τις δικαιολογίες αυτών που σήμερα πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση «αναστολή της κατάληψης». Κοντός ψαλμός αλληλούια!



2 σχόλια:

  1. Να μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είναι Συριζα και στηρίχθηκε απο τη υπόλοιπη αριστερά.
    Στα λόγια όλοι αυτοί με την "αυτοοργάνωση" είναι. Αρκεί βέβαια να μη θίγει τα συμφέροντα που τους έφεραν μέχρι τις ζεστές τους καρέκλες.

    Πραγματικά ντροπή για τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και όλους αυτούς που ακόμη και τώρα θάβουν τον αγώνα των εργαζομένων του Κιλκίς κάτω από τόνους υποκρισίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως για μια ακομη φορα οι γνωστοι -αγνωστοι ειναι οι ανωνυμοι συκοφαντες -συγγραφεις των κειμενων με τα γνωστα σχολεια.Παροντες στην ληψη αποφασεων του σωματος των εργαζομενων;;; η οχι;;γιατι αν κρινω απο τον παραπανω συγγραφεα μαλλον ηταν απων στις συνελευσεις η τυφλος και κουφος γιατι φαινεται πως δεν αντιληφθηκε οτι οι αποφασεις παρθηκαν με απολυτη πλειοψηφια των εργαζομενων(εκτος βεβαια κι αν αυτο δεν βολευει)οπως επισης κι οτι στην συνελευση και στις επιμαχες μερες η προεδρος της ΕΝΙΚ ηταν παρουσα και οτι ο μετακινουμενος-συνδικαλιστης Αναισθησιολογος ουδεποτε ψηφισε υπερ της καταληψης....ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΙΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ..ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ , ΑΝΤΙΛΗΨΗ ,ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.......ΥΠΟΓΡΑΦΗ;;;;Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ-ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή