24/2/12

Το μαύρο μέτωπο (κυβέρνηση-τρόικα-οικονομικό κατεστημένο) δεν είναι ανίκητο!

του Μάξιμου Μπόλα

Βαριές απώλειες στο κοινοβούλιο και απόρριψη από το σύνολο του λαού.

Ήρθε η ώρα ο λαός να οργανώσει και να κλιμακώσει των αγώνα του, να ανατρέψει την κυβέρνηση και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του

Το μαύρο μέτωπο της τριαδικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), Τρόικας και το κοινωνικό-οικονομικό κατεστημένο της χώρας και της Ε.Ε, προχωρά σχεδιασμένα και οργανωμένα, τα τελευταία χρόνια, σε σφοδρή επίθεση εναντίον του κόσμου της εργασίας για να δώσει τη χαριστική βολή στις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα

Επίθεση που στοχεύει να καταστήσει τους μισθούς φιλοδωρήματα, τις συντάξεις βοηθήματα την ασφάλιση επαιτεία, την παιδεία απλησίαστη για τα παιδιά του κόσμου της εργασίας, την υγεία και την πρόνοια στο έλεος της θείας πρόνοιας. 
Με λίγα λόγια να μετατρέψουν τις λαϊκές οικογένειες σε παρίες της κοινωνίας.

Σε αυτόν τον αγώνα -προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους- έχουν στρατευθεί από καιρό διάφορες οικονομικές, πολιτικές και επιστημονικές δυνάμεις -με τη συνδρομή του κυρίαρχου ιδεολογικού μηχανισμού ζύμωσης και κατασκευής συναίνεσης που είναι τα ΜΜΕ- με σκοπό να προετοιμασθεί το έδαφος και να παρθούν σκληρά μέτρα, που θα υποτάξουν τον κόσμο της εργασίας.

Είναι πια ολοφάνερο ότι ο νεοφιλελευθερισμός και οι πολιτικές του που εκπορεύονται μέσα από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τις κυβερνήσεις δεν διστάζει προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, που είναι η απελευθέρωση της αγοράς από κάθε κρατική παρέμβαση και η πλήρης κυριαρχία των νόμων της αγοράς και του κεφαλαίου, να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να κάνει χυδαία προπαγάνδα χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και φορείς που έχει στην διάθεσή του.

Οι κυρίαρχες ελίτ σε Ευρώπη και Ελλάδα έχουν σαν στόχο να επιβάλλουν εργασιακές σχέσεις λάστιχο που εντατικοποιούν τη δουλειά, να απολύουν και να προσλαμβάνουν ό,τι ώρα θέλουν και με όποιους όρους θέλουν, να τσακίσουν συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα και να δίνουν μισθούς και μεροκάματα για «μισό κομμάτι ψωμί», εξωθώντας τις εργατικές οικογένειες στη εξαθλίωση. 

Τα συγκεκριμένα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και έχουν σαν στόχο να διασωθεί το κεφάλαιο από την κρίση σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων, πολλαπλασιάζοντας την ανεργία και τη φτώχια.

Όλα αυτά τα μέτρα, προβάλλονται ως η μοναδική λύση που συμβάλλει στη μείωση των ελλειμμάτων, του χρέους και ότι έτσι θα αντιμετωπισθεί η κρίση της χώρας και συνοδεύονται με χυδαία προπαγάνδα, ότι αν δεν εφαρμοσθούν τα μέτρα τους, η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα υπάρξει έλλειψη σε φάρμακα, κρέας εισαγόμενα τρόφιμα, καύσιμα και άλλα βασικά αγαθά. 
Είναι ολοφάνερο όμως ότι η παραπάνω δέσμη μέτρων που προωθεί η κυρίαρχη τάξη της Ε.Ε και της χώρας και τα παπαγαλάκια τους έχει σαν στόχο να καταργήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να τους γυρίσει πίσω αιώνες, όπου υπήρχαν αφεντικά και σκλάβοι. Θύμα αυτών των πολιτικών είναι αποκλειστικά ο κόσμος της εργασίας, προς όφελος του κεφαλαίου.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ !

Έφτασαν οι ώρες και μέρες ευθύνης για τον κόσμο της εργασίας. Ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού, της οργανωμένης πάλης ενάντια σ' αυτούς που θέλουν να θάψουν ολοκληρωτικά την εργατική τάξη και να συντρίψουν, αδιαφορώντας για τις ζωές και τα όνειρα των λαϊκών οικογενειών.
Αν όμως κυβέρνηση και Τρόικα δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες που υφίστανται εργαζόμενοι και νοικοκυριά, τότε και ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή σε αυτούς, αλλά αντίθετα να δεί με διαφορετική ματιά τα κόμματα που κυβερνούν, να απορρίψει την προπαγάνδα τους και να οργανώσει μεθοδικά τον αγώνα του, για να τα βάλει στο περιθώριο.

Τα λαϊκά στρώματα ήδη, δεν «τρώνε» πια την προπαγάνδα τους και την απορρίπτουν, αναγκάζοντας το κυρίαρχο σύστημα να επιχειρεί με τερτίπια να την αναπροσαρμόσει προκειμένου να τα ξεγελάσει, για να πάρει παράταση του βίου του. Τερτίπια, όπως η αντικατάσταση του «λίγου» υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με τον «πολύ» κ Βενιζέλο ή την αντικατάσταση του «εκτός τόπου» πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου με τον «τεχνοκράτη» κ. Παπαδήμο. 

Όλα τα παραπάνω τα ακύρωσε ο λαός με τις κινητοποιήσεις του το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του τελευταίου τριημέρου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες, «στραπατσάροντας» την τριαδική κυβέρνηση του ατσαλάκωτου τραπεζίτη πρωθυπουργού και επιφέροντας βαριές απώλειες στο μαύρο μέτωπο, με διαγραφές και παραιτήσεις 50 υπουργών και βουλευτών και κυρίως με την απόρριψη και απαξίωση της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και θα είναι σκληρός, γιατί το κυρίαρχο σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλες του τις εφεδρείες και τα τερτίπια του. Ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα κόμματα (με τους διαγραφέντες, με τεχνοκράτες κ.α), αριστερά ή δεξιά των κομμάτων του δικομματισμού για να παραπλανήσουν το λαό με «αντιμνημονιακές» κορώνες ή ακόμα να καταφύγουν σε εκλογές, όχι σαν δημοκρατική διέξοδο, αλλά για την εκτόνωση της αγανάκτησης του λαού, χρησιμοποιώντας όλα του τα όπλα και κυρίως τα ΜΜΕ, βάζοντας αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά διλήμματα που θα αφορούν ενδεχομένως και εθνικά ζητήματα.

Ο κόσμος της εργασίας και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποπροσανατολισθούν και να επαναπαυθούν, επειδή έχουν φέρει το μαύρο μέτωπο σε δυσχερή θέση. Αντίθετα πρέπει να επαγρυπνούν, να συμμετάσχουν και να εντείνουν τον αγώνα, γιατί αλλιώς το μέλλον που τους επιφυλάσσουν θα είναι εφιαλτικό. 

Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στο πανεπιστήμιο, στο χωράφι στο καφενείο, στην καφετέρια πρέπει να σημάνει συναγερμός. Με ενημέρωση, ανάλυση να αποκρουστεί η χυδαία προπαγάνδα του μαύρου μετώπου και να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, επίπονος, αλλά ελπιδοφόρος. Για να είναι και νικηφόρος θα πρέπει να είναι οργανωμένος, μαζικός και ενωτικός μέσα από τα σωματεία και τα κινήματα. 

Η συλλογική δράση είναι πιο αποτελεσματική από την ατομική.
Σ' αυτή την προοπτική απαιτείται σήμερα ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να κλιμακώσει τον αγώνα και μέσα από την ένταση της ταξικής πάλης μέσω αλλεπάλληλων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, να ανατρέψει την κυβέρνηση και να αξιοποιήσει τις επερχόμενες εκλογές ως βήμα για τη λαϊκή συσπείρωση και οργάνωση για την αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων προς όφελός του.. 

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι για να μπορέσει να δοθεί μια λύση υπέρ του λαού δεν μπορεί να δοθεί αν ο ίδιος ο λαός δεν πάρει στα χέρια του, την εξουσία και την οικονομία.
Γι' αυτό πρέπει να συγκεντρωθεί το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων, να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλατύ μέτωπο, με πυρήνα τη συμπαραταγμένη αριστερά, η οποία δεν πρέπει να αρκεσθεί σε μια αντιμνημονιακή ρητορεία, αλλά να απαντήσει ιδεολογικά και πολιτικά στον νεοφιλελευθερισμό, καθώς και στην τρομοκρατία περί πτώχευσης, που ασκεί το μαύρο μέτωπο, με ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Είναι η ιστορική στιγμή και πατριωτικό καθήκον, που οι Έλληνες εργαζόμενοι, πρέπει να αντισταθούν και να παλέψουν για μια νέα Ελλάδα, γιατί στη χώρα, υπάρχουν δυνατότητες, υπάρχουν φυσικοί πόροι και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό για μια πραγματική ανάπτυξη για μια άλλη πορεία του τόπου.

Είναι απολύτως απαραίτητο και αναγκαίο, για τη διάσωση και ανάπτυξη της χώρας και για να μην διαλυθεί τελείως ο κοινωνικός ιστός της, οι εργαζόμενοι συμμαχώντας με τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τα άλλα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας να αποκρούσουν την νεοφιλελεύθερη επίθεση.

Να σχηματίσουν ένα αγωνιστικό, ενωτικό και ταξικό μέτωπο, που θα ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, πολιτικές και πρακτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, η Τρόϊκα και το κοινωνικό-οικονομικό κατεστημένο της χώρας και της Ε.Ε, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πορεία της χώρας, στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με κατεύθυνση τον Σοσιαλισμό.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου