18/1/12

Μαζική η συμμετοχή στην παναττική απεργία

ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ



Νωρίς τις απογευματινές ώρες ολοκληρώθηκαν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα στην Αθήνα.  Η σημερινή απεργία στην Αττική, μετά από αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) και των έξι άλλων εργατικών κέντρων της Αττικής, στέφθηκε με επιτυχία, αφού η συμμετοχή σε αυτήν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη σε κρίσιμους και μαζικούς τόπους δουλειάς, τόσο του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και του ιδιωτικού τομέα. Στην απεργία συμμετείχαν ακόμα οι νοσοκομειακοί ιατροί, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).


Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών κέντρων στην Πλ. Κλαυθμώνος τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν οι εργαζόμενοι των χώρων που βρίσκονται σε καταλήψεις, απεργίες και επισχέσεις εργασίας, δηλαδή του ΑΛΤΕΡ, της Χαλυβουργίας, της Ελευθεροτυπίας, της Γερολυμάτος Cosmetics, της Άλεξ Πακ, της ALAPIS, της Νοtos Galleries, του ΙΓΜΕ, του Ωνασείου και του Ερρικος Ντυνάν. Εκπρόσωποι αυτών των σωματείων μίλησαν στην συγκέντρωση μεταφέροντας το αγωνιστικό και αλληλέγγυο μήνυμά τους.

Μεγάλη και μαζικη υπήρξε, επίσης, η  προσυγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη Σανταρόζα και Σταδίου καθώς και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, τις οποίες ακολούθησαν ογκώδεις και αγωνιστικές πορείες στη Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας αντίστοιχα.

Στη συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Εργατικών Κέντρων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Παν. Λαφαζάνη και τους Βουλευτές Μιχ. Κριτσωτάκη και Βασ. Μουλόπουλο.

Οι εργαζόμενοι στην Αττική έστειλαν σήμερα ένα μεγάλο, αγωνιστικό και στην ουσία ενωτικό μήνυμα αντίστασης στις αντεργατικές πολιτικές κοινωνικής λεηλασίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, του «δοτού» Πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου.
Οι εργαζόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, με αιχμή την αλληλεγγύη μέχρι την τελική νίκη στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών!
Οι εργαζόμενοι, ταυτόχρονα, πρόβαλλαν την ανάγκη απαλλαγής της χώρας από την τρόικα και τα μνημόνια και του ανοίγματος νέων προοδευτικών και σοσιαλιστικών δρόμων στη χώρα.

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η Αυτόνομη Παρέμβαση , με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τη σημερινή κινητοποίηση ως την αφετηρία αγώνων που πρέπει να κλιμακωθούν με γενική πανελλαδική απεργία στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη.
Για άλλη μια φορά, πάντως, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης και των εργαζομένων στη χώρα μας μπορούν να γίνουν πολύ πιο μαζικοί και αποτελεσματικοί με την αποφασιστικότερη προώθηση στην πράξη της κοινής δράσης και του πιο ουσιαστικού συντονισμού των αγώνων όλων των αριστερών συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων

**Εργατικά συλλαλητήρια πραγματoποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Πηγή: Iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου