10/12/11

Ευρωπαϊκή Σύνοδος: "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"...

Είναι γνωστό πλέον οτι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, πέρα από το οικονομικό ζήτημα:
Η "ενωμένη Ευρώπη" ήταν ένα όραμα που βασιζόταν σε μια στοιχειώδη "δημοκρατική νομιμοποίηση", όμως η νομιμοποίηση αυτή έχει κάνει φτερά, και οι ευρώ-κυρίαρχοι έχουν τόσο μεγάλη αλαζονεία, που απλά...δεν τους νοιάζει. 

Έτσι, ρημάζουν τους λαούς για να στηρίξουν τους κεφαλαιοκράτες (τραπεζίτες-βιομήχανους) με εντελώς απροκάλυπτο τρόπο.

Θυμάται κανένας τα παραμύθια που μας τάιζαν περί "ισότιμων και αγαπημένων εταίρων", που "όλοι είναι αγαπημένοι" ή έστω προσπαθούν με φιλικό και πολιτισμένο τρόπο να λύσουν τις διαφορές και τα προβλήματα τους;
Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα, και ο καθένας καλείται να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, αποδεικνύεται ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Τόσο οι λαοί, αλλά ακόμα και κομμάτια των καπιταλιστών των "μικρότερων" κρατών διαπιστώνουν με τρόμο και αηδία ότι η Γερμανία, και δευτερευόντως και η Γαλλία, απλά ενδιαφέρονται να ελέγξουν, να ξεζουμίσουν και να κυριαρχήσουν επί των "εταίρων" τους. 
Ακόμα και το γερμανικών συμφερόντων Spiegel ζητά σε άρθρα του (πχ εδώ και εδώ) να σταματήσουν το ρήμαγμα των υπόλοιπων - αλλά προφανώς όσο οι λαοί δεν τους απειλούν, αυτοί δε σταματούν ποτέ και πουθενά. Μάλιστα, στο δεύτερο από το άρθρα του Spiegel που λινκάραμε πιο πάνω, το περιοδικό κατηγορεί τη Μέρκελ ότι με αυτά που κάνει θα επαναφέρει το στερεότυπο του "κακού Γερμανού που θέλει να κατακτήσει τους πάντες", ένα στερεότυπο που η Γερμανία παλεύει επί δεκαετίες να αφήσει πίσω της, μετά την ήττα των ναζί του Χίτλερ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πόσο μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο οικοδόμημα; Μην ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη αυτοκρατορία που χτίζει η Γερμανία έχει θεμελιωθεί πάνω σε υποσχέσεις περί "δημοκρατίας", "πολιτισμού", "ισότητας", κτλ - και αυτό την κάνει ακόμα πιο αβάσταχτη, διότι οι λαοί νοιώθουν -και είναι- εξαπατημένοι. Και δε μπορούν εύκολα να καταπιούν το τέλος της ψευδαίσθησης έστω ότι έως τώρα τα είχαν, μιας και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι δε θα τα έχουν.

Από την άλλη βέβαια, για να τελειώσουμε με την υπάρχουσα οργάνωση, πρέπει οι λαοί να χτίσουν μια καινούργια. Και αυτό δεν είναι εύκολο - αν δεν το κάνουν όμως, τότε ήδη βλέπουμε την άρχουσα τάξη να υλοποιεί ακούραστα τα δικά της σχέδια για μια Ευρώπη υπό γερμανική/γαλλική κυριαρχία, και με τους εργάτες σε συνθήκες φτώχειας για το χατίρι της ολιγαρχίας του χρήματος.

Όσο για την Σύνοδο αυτή καθεαυτή, δεν νομίζω ότι είχαμε κάποια μεγάλη έκπληξη:
Η Γερμανία δε δέχτηκε ούτε τώρα να τυπωθεί χρήμα για τις χρεωκοπημένες τράπεζες. Ο Ντράγκι ως πρόεδρος της ΕΚΤ "απλά" κατέβασε ακόμα περισσότερο τα επιτόκια δανεισμού, διευκολίζνοντας τις τράπεζες να δανείζονται φθηνό χρήμα, αλλά σε συνθήκες όπως οι σημερινές, αυτό δεν αρκεί, και γι' αυτό τα χρηματιστήρια έπεσαν, και οι επενδυτές βρίζουν.  Έτσι, οι τραπεζίτες και οι λοιποί επενδυτές ("οι αγορές") είναι δεδομένο ότι θα εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση εναντίον της το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Ήδη διαβάζουμε ότι "οι διεθνείς επενδυτές πουλούν Ευρώπη και αγοράζουν Βρετανία...Τα ομόλογα των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών κινούνται πτωτικά με ιδιαίτερα αυτά της ευρωπαϊκής περιφέρειας να δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις ενώ την ίδια στιγμή τα ομόλογα 2ετίας της Βρετανίας γίνονται ανάρπαστα επιτρέποντας στη χώρα να δανειστεί σχεδόν χωρίς κόστος στην πιο κρίσημη περίοδο για την οικονομία της στις τελευταίες δεκαετίες".

Και αυτό δεν είναι παρά η αρχή, καθώς από Δευτέρα είναι σίγουρο πως τόσο οι χρεωκοπημένοι χρηματιστές που περιμένουν τη δόση τους θα χτυπήσουν άγρια την Ευρώπη, με τους Αμερικάνους και τους Άγγλους να πρωτοστατούν (πχ νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους τους, νέες αναλύσεις για το τέλος της ευρωζώνης, κτλ).
Από την άλλη βέβαια, η Γερμανία φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, που θέλουν να αποπληρώσουν τους δανειστές τους και δε μπορούν - έτσι, η Γερμανία αναγκάζει τους υπόλοιπους να δεχτούν ολοένα και πιο άγριους όρους υποταγής.

Και δεν είναι τυχαίο που η Ιρλανδία, που
πρωτοστατούσε στο να τυπωθεί χρήμα και να γλιτώσουν οι τράπεζες της, τώρα πλέον δυσκολεύεται να δεχτεί την ημι-προτεκτορατοποίηση που ζητά η Μέρκελ. Συγκεκριμένα, η Ιρλανδία έχει και ένα επιπλέον "χαρτί" στα χέρια της, καθώς βάση Συντάγματος πρέπει να κάνει δημοψήφισμα όταν περιορίζονται τα κυριαρχκά της δικαιώματα ως κράτος (θυμηθείτε και το δημοψήφισμα που ήταν υποχρεωμένη να κάνει για το ευρωσύνταγμα, με την ΕΕ να την αναγκάζει με εντελώς τραμπουκικό τρόπο να ψηφίσει τελικά "ναι"). Δε ξέρουμε αν η άρχουσα τάξη της Ιρλανδίας θα δεχτεί την υποτέλεια, ή ναν θα κάνει πχ δημοψήφισμα (για την Ελλάδα δεν το συζητάμε καν - η ντόπια άρχουσα τάξη είναι εντελώς υποτελής, και κάνει ότι της λένε, χωρίς κανένα πρόσχημα και ενδοιασμό)

Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και μίζες
Η βρετανική εφημερίδα THE TIMES σε δημοσίευμα της αναφερόμενη στο γενικό ξεπούλημα της όποια δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει τονίζει ότι η Ελλάδα  πουλάει ότι είναι δυνατόν να φέρει κάποια έσοδα σε αυτό που έχει ονομαστεί "το μεγαλύτερο ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων στη Ευρώπη".

Είναι γνωστό εξ άλλου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους τοκογλύφους - δανειστές του ελληνικού κράτους ότι μέσα στο 2012 θα πρέπει να συγκεντρώσει από την ελληνική περιουσία που βγάζει στο σφυρί («αποκρατικοποιήσεις» το λένε) το ιλιγγιώδες ποσό των 9,3 δισ. ευρώ, ενώ ακόμα 9 δισ. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει μέσα στο 2013. Επίσης μέσα στο 2014 και 2015 θα πρέπει να συγκεντρώσει άλλα 30 δις από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 50 δις που έχει δεσμευτεί απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές.
 
(Τώρα τι μίζες έχουν να πέσουν στους "αρμόδιους" το αφήνουμε για να το φανταστείτε).

Η Πελοπόννησος έτοιμη για τη γερμανική αποικιοποίηση; Ειδικές Οικονομικές Ζώνες: το επόμενο βήμα της εξαθλίωσής μας

Αφού λοιπόν μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο της ντροπής ακολουθεί άμεσα το τελικό σχέδιο εξόντωσης που ενδεχομένως να συνδυαστεί και με το διαμελισμό της πατρίδας μας σε τιμάρια διαφορετικών εδαφών μέσω της εφαρμογής των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εξαθλίωσης, όπως τα έχουμε γνωρίσει στις 3.000 τέτοιες περιπτώσεις που λειτουργούν σε 120 τριτοκοσμικές κυρίως χώρες.

Ειδικά καθεστώτα εργασίας εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με άθλια μεροκάματα, συνθήκες και ωράρια, με μηδαμινές ή χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, προκλητικές φοροαπαλλαγές των ξένων επενδυτών, καμία σύνδεση των δραστηριοτήτων με την εγχώρια οικονομία, ελεύθερος εξαγωγικός προσανατολισμός με εξάντληση των εθνικών πρώτων υλών και φυσικών πόρων προς όφελος της οικονομίας των επενδυτών και ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών.


Για τον λόγο αυτόν νομοθέτησαν το δικαίωμα επιφανείας, ώστε οι επενδυτές να έχουν ένα εξαιρετικό και απόλυτο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς περιττές δεσμεύσεις.


Η Πελοπόννησος, βέβαια, έχει ήδη λειτουργήσει, ως προπομπός των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα, με την περιβόητη ΠΟΤΑ Μεσσηνίας (Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) στον Όρμο Ναβαρίνου, όπου ασκήθηκαν ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές πιέσεις (σε μία προστατευόμενη περιοχή), ενώ η κοινωνία δεν ωφελήθηκε καθόλου από την «επένδυση» αυτή, αφού ελάχιστοι Έλληνες εργαζόμενοι εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας (ανασφάλιστη εργασία, 12ωρη εργασία κλπ) για την περάτωση του έργου.  

πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου