19/11/11

Telegraph: Πώς σχεδιάζει η Γερμανία να υποτάξει όλη την Ευρώπη. Προς γερμανική "δικτατορία" στην Ευρώπη!

thumbΜέρκελ: "Αν αποτύχει το ευρώ αποτυγχάνει το γερμανικό όραμα για την Ευρώπη"!

Πολιτική ένωση ολοκληρωτισμού με "γερμανικούς κανόνες" ελλειμμάτων και χρεών! 

Αναφερόμαστε σε ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που περιήλθε σε γνώση του βρετανικού εντύπου Daily Telegraph, και το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, που δε θα επιδέχονται σωτηρίας. 

Στο σχέδιο αναφέρεται ότι οι Γερμανοί σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση επεμβαίνοντας στην κυριαρχία άλλων χωρών, στρώνοντας το έδαφος για ένα "υπερ- κράτος" με τους δικούς του φόρους και δημοσιονομικά προγράμματα που θα καθορίζονται από τις Βρυξέλλες.

Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας χρεοκοπημένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.


Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες - μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν. 


Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.


Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.


Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

 
Για μια "ιστορική πρόκληση" και για τη "δυσκολότερη ώρα της Ευρώπης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", έκανε λόγο η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο βήμα του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης – CDU.
Και ο τρόπος υπέρβασης της κρίσης αυτής, τον οποίο σκιαγράφησε συνίσταται στη δημιουργία μιας "πολιτικής ένωσης" βάσει των γερμανικών προτύπων για τα ελλείμματα και τα χρέη. Όπως ήταν αναμενόμενο στην ομιλία της η καγκελάριος, απέρριψε τη γνωστή μεσοβέζικη πρόταση των ευρωομολόγων.

Έτσι λοιπόν η πολιτική ένωση, την οποία οραματίζεται η Μέρκελ, θα αποτελεί ένα νέο ακόμα πιο ολοκληρωτικό μόρφωμα, όπου η δημοκρατία θα τελειώνει εκεί που αρχίζουν, τα πλαφόν για τα ελλείμματα και τα χρέη, όπως αυτά θα καθορίζονται μεταξύ Φρανκφούρτης – Βρυξελλών – Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία έχει ενσωματώσει στο σύνταγμα της το σχετικό "φρένο χρέους".
Ανάλογες κατευθύνσεις έχουν μάλιστα ήδη θεσπιστεί σε επίπεδο ευρωζώνης βάσει των κατευθύνσεων της οικονομικής διακυβέρνησης (προέγκριση εθνικών προϋπολογισμών από την Κομισιόν κλπ ).

Euro uber alles

Σκοπός της δημιουργίας μιας νέας Ευρώπης που περιέγραψε σε μια ομιλία της η Μέρκελ, δεν είναι άλλος από τη διάσωση του ευρώ, δηλαδή της μονεταριστικής φυλακής της ευρωζώνης.  

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήρθε η ώρα για ένα άνοιγμα προς μια νέα Ευρώπη διότι αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη».

Για την ακρίβεια λέει πως, αν αποτύχει το ευρώ, τότε δεν θα αποτύχει γενικά η Ευρώπη, αλλά το όραμα της Γερμανίας για την Ευρώπη και φυσικά η ίδια η ΕΕ!

Όπως, τόνισε μάλιστα, η Μέρκελ, «Το ευρώ είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, είναι το σύμβολο μισού αιώνα ειρήνης, ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας».

Ευημερία, όμως για ποιόν;

Όπως υπογράμμισε η ίδια η καγκελάριος στη εν λόγω ομιλία της η Γερμανία είναι ευάλωτη αν άλλες χώρες της Ευρωζώνης παρασυρθούν από την κρίση καθώς το 60% των γερμανικών εξαγωγών κατευθύνονται προς τις χώρες της ΕΕ. Υπενθυμίζεται, δε πως η Γερμανία είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο!

Ιδού λοιπόν ποιους αφορά η "ευημερία" του ευρώ!

Μάλιστα, αυτή η πρωτιά δεν είναι "τυχαία", αλλά οφείλεται στο ευρώ και την αρχιτεκτονική του. Ένα νόμισμα, η αρχιτεκτονική του οποίου είναι βασίζεται στην αρχιτεκτονική του γερμανικού μάρκου και ειδικότερα στο δόγμα της σταθερότητας των τιμών ("γερμανικός μονεταρισμός").
Την ίδια, όμως, στιγμή το νόμισμα αυτό είναι υποτιμημένο σε σχέση με την υποθετική ισοτιμία που θα είχε σήμερα το γερμανικό μάρκο και ανατιμημένο σε σχέση με την αντίστοιχη υποθετική ισοτιμία της δραχμής, της λιρέτας κλπ

Έτσι την ίδια στιγμή που η Γερμανία απολαμβάνει τα οφέλη του ευρώ, τα οφέλη αυτά μετατρέπονται σε βαρύτατες απώλειες για την ευρωπεριφέρεια, απειλώντας την ίδια την ευρωζώνη με διάλυση!
Στην προοπτική αυτή, η γερμανική απάντηση είναι σαφής: θα πειθαρχήσετε και θα εφαρμόσετε τα πρότυπά μας προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Έτσι το σύνθημα της πολιτικής εμβάθυνσης της Ευρώπης δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια διαγραφόμενη κόλαση για τους λαούς της και ειδικά αυτούς της ευρωπεριφέρειας.....

Spiegel: Η Μέρκελ μελετά "ανάσταση" του ευρω-"συντάγματος"

Στα πλαίσια αυτά, το Spiegel, με άρθρο του "Μυστική επιχείρηση σύνταγμα" αναφέρει πως η CDU μελετά την τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ και τη σύγκλιση μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου μιας μεταρρυθμιστικής συνέλευσης της ΕΕ (δεν προσδιορίζεται ούτε το πιθανό σώμα της συνέλευσης ούτε ο τρόπος ανάδειξής του...).

Κύριος στόχος θέσπισης του "συντάγματος" δεν θα είναι άλλος από την ενδυνάμωση της "αποτελεσματικότητας" του μονεταριστικού Συμφώνου Σταθερότητας.

πηγή: http://www.epikaira.gr/ και Ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου