23/11/11

Η ευρύτερη σημασία της απεργίας στην "Ελληνική Χαλυβουργία"

Για την απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Στην 23η μέρα βρίσκεται ο αγώνας των εργατών της “Χαλυβουργίας Ελλάδος”. Μετά τις προσπάθειες της εργοδοσίας για μείωση μισθών, εκ περιτροπής εργασία, αλλαγές του εργασιακού καθεστώτος και την άρνηση των εργατών να τα αποδεχτούν ακολούθησαν 34 τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση δεν έχει ζημιές αλλά αύξηση του τζίρου της. Ενώ στα άλλα δυο εργοστάσια της επιχείρησης στο Βόλο, επιβλήθηκαν αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις.
 

Οι 400 εργαζόμενοι του εργοστασίου του Ασπροπύργου αποφάσισαν ομόφωνα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και ήδη βρίσκονται στην τέταρτη εβδομάδα της απεργίας τους.
"Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. 
Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. 
Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους."


Μεγάλο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκδηλώνεται ήδη από σωματεία, μαζικούς φορείς και μεμονωμένους πολίτες και έχει απλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.. Σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, γειτονιές, σχολεία και πανεπιστήμια.

Αυτό που έδωσε, όμως, πραγματικά φτερά στους απεργούς, χτες το μεσημέρι, ήταν η αντιπροσωπεία, που έφτασε στο εργοστάσιο, ξένων συνδικαλιστών από την Ινδία και τη Μαλαισία, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας προσκεκλημένοι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης. Κάτω από θερμά χειροκροτήματα οι απεργοί υποδέχτηκαν τους ξένους συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με χαιρετισμούς του Βενκατατσαλάν από τη Συνομοσπονδία Εργατών Ινδίας, του Μικαέλ Τάν προέδρου του Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων Μαλαισίας και του Νανταραχάν γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ποτών - Τροφίμων Μαλαισίας.

«Το κίνημα της αλληλεγγύης στον αγώνα μας γίνεται τσουνάμι που θα σαρώσει», επισήμανε ο Γ. Σιφωνιός, χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας τους ξένους συνδικαλιστές.
 
Ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας έχει πια ξεπεράσει τα όρια της επιχείρησης και αποκτά ευρύτερη συμβολική σημασία για όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Όλοι καταλαβαίνουν πως η νίκη των εργατών της Χαλυβουργίας θα είναι νίκη ολόκληρου του εργατικού κινήματος, μια ρωγμή στην παντοδυναμία των εργοδοτών, απαρχή γενίκευσης αποφασιστικών αγώνων για την ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.


πηγή: "Αριστερό βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου