7/11/11

«Δικές τους οι επιλογές, δική τους και η κυβέρνηση»

Η αριστερά αντιδρά στη «μεταβατική λύση» και επιμένει σε εκλογές

Αρνήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος να συμμετάσχουν σε ειλημμένες αποφάσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και ότι η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων του συστήματος είναι πρόσχημα (ΚΚΕ).

Μετά από αυτό ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τα δύο κόμματα στέκονται αρνητικά στο σχηματισμό της κυβέρνησης, μιλώντας για «απαίτηση της πλουτοκρατίας και της Ε. Ε.» και για «αποφάσεις της παγκόσμιας ελίτ». Κινητοποιήσεις προανήγγειλε το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα.
 
Αντίθετα, συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, είχαν δηλώσει ότι θα πάει στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, εφόσον προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σαν σανίδα σωτηρίας για να επιβληθεί στη χώρα από το σύστημα η νέα, πιο άγρια δανειακή σύμβαση, θεωρεί  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι αρνήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος να συμμετάσχουν σε ειλημμένες αποφάσεις (ΣΥΡΙΖΑ) και ότι η διαμόρφωση κυβέρνησης ανοιχτής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων του συστήματος είναι πρόσχημα (ΚΚΕ).

πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου