11/8/11

Σημεία της μνημονικής εποχής μας.

Για να καταλάβει κανείς πώς βαδίζει η κοινωνία μας και ποιες είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες, δύο αριθμοί έχουν τη σημασία τους.
 
Φέτος θα διοριστούν μόλις 600 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις των αστυνομικών θα είναι 3.600. 

Σχετική αναφορά γίνεται και στην Ελευθεροτυπία της 10ης-8-2011  
"Προτεραιότητες"

"Για να καταλάβει κανείς πώς βαδίζει η κοινωνία μας και ποιες είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες, δύο αριθμοί έχουν τη σημασία τους.
Φέτος θα διοριστούν μόλις 600 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι προσλήψεις των αστυνομικών θα είναι 3.600. Οι 1.200 με τα κριτήρια μοριοδότησης και οι 2.400 με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων."

Μόνο μελαγχολικές σκέψεις μπορεί να σου δημιουργηθούν διαβάζοντας αυτό το παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας. Την στιγμή που συνταξιοδοτούνται 11.000 εκπαιδευτικοί διορίζονται μόνο 600. 
Ασυναίσθητα σου έρχεται στο μυαλό η φράση του Ν. Βρεττάκου: "όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή". 
Ενώ για την πρόσληψη χιλιάδων πραιτοριανών που θα στελεχώσουν τις δυνάμεις καταστολής το έχει περιγράψει πολύ καλά ο Νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης: 
"Όταν ακούς «τάξη» ανθρώπινο αίμα μυρίζει."

Επίσης σχετικό άρθρο στην "Αυγή" στις 10/08/2011 λέει:

"Ειδικοί φρουροί" αντί δασκάλων

"Τη μεγαλύτερη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρον τον δημόσιο τομέα από την αρχή του Μνημονίου εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το "δημοσίας τάξεως" ζητάει άμεσα την πρόσληψη 1.200 ακόμα ειδικών φρουρών που θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη περισσότερους από 50.000 αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία από τις μεγαλύτερες αναλογίες αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Ναι, αλλά προφανώς αποχωρούν 12.000 ειδικοί φρουροί, αφού προσλαμβάνεται ένας για κάθε δέκα που φεύγουν. 
Όχι όμως, για τους αστυνομικούς και για τους παπάδες δεν ισχύει το 1 προς δέκα του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. 
Μάθαμε επίσης ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει τους ένστολους από αρκετές περικοπές εισοδήματος που ισχύουν για το υπόλοιπο Δημόσιο.

Είναι προφανής η προσπάθεια δημιουργίας μιας λογικής πραιτωριανών εν όψει των δύσκολων για το σύστημα καιρών που έρχονται.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στην εκπαίδευση. Μόλις 600 δάσκαλοι θα προσληφθούν φέτος, ένας δηλαδή για κάθε 20 που αποχωρούν, καθώς φεύγουν 12.000 εκπαιδευτικοί, ενώ τα κενά στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο υπολογίζονται στους 20.000.

Διπλάσιοι οι αστυνομικοί από τους δάσκαλους, μια δυσοίωνη προοπτική για την κοινωνία."
Τι να πει κανείς... Σημεία της μνημονικής εποχής μας.

Πηγή:"Βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου