27/7/11

Πλημμύρησαν το σύνταγμα οι ιδιοκτήτες ταξί!

8.000 αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή!

Συνεχίζουν δυναμικά παρά την τρομοκρατία από Λ. Ρακιντζή, Ι. Τεντέ και λοιπούς δικαστές!

Με μία δυναμική, μαζική και πολυπληθή κινητοποίηση που συγκέντρωσε κοντά στις 8.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα απαντούν στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Υποδομών, Γ. Ραγκούση, οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιστεκόμενοι σε μια αιφνιδιαστική αντιμεταρρύθμιση που απαλλοτριώνει τις άδειές τους προς εξυπηρέτηση του ανοίγματος του κλάδου των ταξί στο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και στην απόπειρα τρομοκράτησης τους και καταστολής των κινητοποιήσεων τους από τον Αρεοπαγίτη, Ι. Τεντέ και τον επιθεωρτητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή.
Στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία (πεζή) προς τη Βουλή, όπου και είναι μαζεμένοι αυτή τη στιγμή, ενώ παράλληλα συνεδρίαζε ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ (18:00), όπου ο υπουργός Υποδομών, Γ.Ραγκούσης ενημέρωνε τους βουλευτές του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για την "απελευθέρωση" του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Στον ΚΤΕ Μεταφορών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, καθώς οι εκλογικές τους επιρροές στο χώρο των αυτοκινητιστών, λάμβαναν εδώ και πολύ καιρό συνεχείς διαβεβαιώσεις (μια τέτοια διαβεβαίωση ήταν και το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα), πως δεν θα υπάρχει ανεξέλεγκτη "απελευθέρωση "της έκδοσης αδειών. Ενδεικτικά, η σύγκλιση του ΚΤΕ έγινε κατόπιν αιτήματος 21 βουλευτών ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Β. Έξαρχος, κρατάει αποστάσεις από το Γ. Ραγκούση.

Κανείς βέβαια, δεν μπορεί να περιμένει να βγει κάτι ουσιαστικό από τον ΚΤΕ, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλούς μήνες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ενίοτε να διαφωνούν, όλα όμως ξεχνιούνται, μετά από κινήσεις διευθέτησης των εσωτερικών ισορροπιών!

Σε κάθε περίπτωσή πάντως οι ιδιοκτήτες ταξί, διαβεβαιώνουν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους!

Στα Χανιά, προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης σε κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Στην είσοδο του κτιρίου σήκωσαν πανό, παράταξαν τα οχήματα τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και όπως δήλωσαν βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων από την Αθήνα.

Το πρωί της Δευτέρας, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο, άνοιξαν το φρούριο Κέρκυρας στο κοινό καταλαμβάνοντας τα εκδοτήρια, ενώ κατέλαβαν τις ΔΟΥ σε Ηράκλειο και Χανιά.
Οι κινητοποιήσεις είχαν οδήγησαν στην απαράδεκτη και ακραία αυταρχική παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που αποτελεί σαφή προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων!

Συγκεκριμένα, ο Λ. Ρακιντζής, έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων. Η επιστολή καταλήγει με τον Λ. Ρακιντζή να ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με τη σειρά της, απάντησε με σκληρή γλώσσα κατά του κ. Ρακιντζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009...

πηγή: http://www.iskra.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου