4/7/11

Ψηφίστε, ψεκάστε, δεν τελειώσατε!


no_pasaran4του Γιάννη Ελαφρού

Με δάκρυα στα μάτια έφευγαν, με δάκρυα στα μάτια επέστρεφαν, ξανά και ξανά, πάνω στην πλατεία Συντάγματος, οι χιλιάδες διαδηλωτές. Κι όμως τα δάκρυα δεν ήταν μόνο από τα χημικά. Τα παιδιά με τα πρησμένα μάτια και το πείσμα στο βλέμμα, γέμιζαν δάκρυα συγκίνησης, πάθους, απόφασης. Τα τανκς του Πάγκαλου, τα «τανκς» της σύγχρονης χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ δεν θα περάσουν. «Αστυνομικό κράτος έστησε η κυβέρνηση και εξαπέλυσε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των εργαζομένων και απεργών», κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της, ενώ οι διαδηλωτές βροντοφώναζαν «Η χούντα δεν τελείωσε το ΄73, Ψωμί – παιδεία – ελευθερία»!
 

Την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έβαλαν σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που αποσκοπούσε στη διάλυση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα, στην καθυπόταξη του λαού, στην ήττα του κινήματος. Την Τρίτη, χρησιμοποίησαν το «δόλωμα» των ακροδεξιών της ΕΘΕΛ, που φυτεύτηκαν στην Όθωνος, δίπλα στο χώρο όπου συγκεντρώνεται η επιτροπή «Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» (Όθωνος και Αμαλίας), για να προκαλέσουν. 
Με στόχο δήθεν τον απεγκλωβισμό τους οργανώθηκε πολύπλευρη αστυνομική επίθεση κτυπήματος της συγκέντρωσης. Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων και της περιφρούρησης των Πρωτοβάθμιων και της νεολαίας απέκρουε για ώρες τις αφιονισμένες επελάσεις των ΜΑΤατζήδων, που εντείνονταν όσο περνούσε η ώρα. Ο στόχος ήταν να διαλυθεί η συγκέντρωση πριν το απόγευμα, πριν αρχίσει να έρχεται «φρέσκος» κόσμος στο Σύνταγμα, από το δυναμικό των Αγανακτισμένων, που θα έδινε άλλη διάσταση. Τελικά, οι δυνάμεις καταστολής δεν τα κατάφεραν. 

Την επόμενη μέρα, όπου θα κρινόταν δήθεν η «πέμπτη δόση» μέσα στη Βουλή, η δόση καταστολής και χημικών θα ήταν πολύ πιο αναβαθμισμένη...
 
Έτσι την Τετάρτη, από νωρίς στα μπλόκα που έστησαν οι διαδηλωτές σε Ευαγγελισμό και Καλλιμάρμαρο, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στη Βουλή, η αστυνομία έκανε επίδειξη αγριότητας, κτυπώντας με κλομπ και χημικά τις μερικές εκατοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί σε κάθε σημείο. Αποτέλεσμα να τραυματιστούν στο κεφάλι από κτυπήματα κλομπ και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου με το «Κίνημα στην Πόλη» και ο Γιώργος Χαρίσης, Β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ και στο μπλόκο του Καλλιμάρμαρου υπήρχε τραυματισμός διαδηλωτή.
Αργότερα, καθώς η Αμαλίας και η πλατεία Συντάγματος είχαν κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών άρχισε να ξεδιπλώνεται το κυβερνητικό σχέδιο: να διαλυθεί πάση θυσία η συγκέντρωση, καταργώντας έτσι ουσιαστικά το δημοκρατικό (και συνταγματικά κατοχυρωμένο) δικαίωμα στη διαδήλωση. Να τσακιστεί η τάση επιστροφής στην πλατεία, που είχε αναδειχθεί όλες τις προηγούμενες φορές, με το να κυνηγηθεί ο λαός χιλιόμετρα μακριά. Να μπουν σε δράση οι γνωστοί πια και καθόλου άγνωστοι επαγγελματίες προβοκάτορες και ασφαλίτες, ώστε να δοθεί εικόνα χάους για να δικαιολογήσουν τα όργια τα εντεταλμένα ΜΜΕ.
Από τις 1:30 μ.μ. πέφτουν τα πρώτα χημικά, με πρόσχημα το ρίξιμο του κιγκλιδώματος, δείχνοντας το στόχο: μέσα στην καρδιά της Αμαλίας, μέσα στο πλήθος. Ο κόσμος αποφασισμένος και προετοιμασμένος δεν υποχωρεί. Παραμένει ψύχραιμος, φωνάζει συνθήματα, ξαναπυκνώνει, καθώς έχει απομονώσει τους προβοκάτορες. 

Όσο βλέπουν οι κυβερνητικοί και αστυνομικοί επιτελείς ότι ο κόσμος δεν υποχωρεί τόσο εντείνουν τη ρίψη των χημικών, με τρόπο δολοφονικό: πάνω στα κορμιά, πάνω στα σκαλιά, μέσα στην κάτω πλατεία. Κλείνουν με διμοιρίες περιμετρικά την πλατεία χωρίζοντας τις δεκάδες χιλιάδες που είναι μέσα, με μυριάδες που έχουν κατακλύσει την Αμαλίας, την Φιλελλήνων, την Μητροπόλεως, τη Σταδίου, την Ερμού, παντού. Κάθε δρόμος είναι μια μεγάλη συγκέντρωση από μόνη της. Την ώρα που ψηφίζεται από την θωρακισμένη κοινοβουλευτική δικτατορία το Μεσοπρόθεσμο, δίνεται εντολή γενικής εκκαθάρισης και εφορμούν χιλιάδες αστυνομικοί. Διπλή λαβή στη Φιλελλήνων για να σπάσει ο κόσμος χωρίς οδό διαφυγής. Επέλαση στη Μητροπόλεως και επικίνδυνες εφορμήσεις των μπουραντάδων Δίας και Δέλτα μέχρι τα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι. Έφοδος στην πλατεία και την πάνω και την κάτω και εκτός από χημικά και ξύλο με τα κλομπ. Ο κόσμος αντιστέκεται, αμύνεται με το σώμα και την ψυχή του, από ένα σημείο και μετά και με πέτρες. Όταν καθαρίζει το πεδίο εμφανίζονται οι κουκουλοφόροι κομάντο, που βάζουν ανενόχλητοι φωτιά σε γειτονικά κτίρια.
 
Νίκησε η αστυνομία; Φευ, μόλις το σύστημα έχασε μια γενιά. Την είπαν γενιά του φέισμπουκ και της απολίτικης διαμαρτυρίας και την μετέτρεψαν μέσα σε 40 μέρες σε γενιά της οργής και της αντισυστημικής ανατροπής. «Τάξη βασιλεύει στην Αθήνα;» Είστε βαθιά νυχτωμένοι: Ψηφίστε, ψεκάστε, δεν τελειώσατε!
 
Πηγή:"Πριν" 2.7.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου