20/7/11

Γερμανία: την Πέμπτη στη σύνοδο κορυφής... τετραγωνίζουμε τον κύκλο!

Γερμανικές δηλώσεις που ικανοποιούν τους πάντες, χωρίς καμιά συγκεκριμένη πρόταση και προπάντων χωρίς καμία προοπτική!


Αμερικανός υπουργός οικονομικών: Πάρτε μέτρα πριν μας "κλείσετε το σπίτι"!


Προσπάθειες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, -μετά τις δηλώσεις της Α. Μέρκελ, πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, εφόσον δεν βρεθεί κοινή κατάληξη, σχετικά με το ελληνικό χρέος,- κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (18.7), εκπρόσωποι της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.


Στις σχετικές δηλώσεις, δεν γίνεται καμία αναφορά, στο πώς θα επιλυθούν οι υπαρκτές χαοτικές διαφωνίες μεταξύ της ΕΚΤ, της Κομισιόν και των ισχυρών κρατών της ΕΕ, σχετικά με το ποιοί και πώς θα πληρώσουν το μάρμαρο των όποιων ημιμέτρων αποφασιστούν!


Ημιμέτρων, τα οποία όπως έχουμε δείξει σε σημερινό μας (βλέπε εδώ) αλλά και σε πολλά άλλα ρεπορτάζ ουδόλως μπορούν να δώσουν λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο για να λυθεί απαιτεί τη διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους!


Ημιμέτρων, τα οποία εφόσον φυσικά αποφασιστούν και εφαρμοστούν, θα είναι μάλλον συνδυαστικού χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας, δηλαδή τόσο την επαναγορά ομολόγων με εργαλείο το EFSF όσο και την ανταλλαγή μέρους των ελληνικών ομολόγων με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και μικρότερου επιτοκίου.


Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου