19/6/11

Εδώ Σύνταγμα: Νέο αγωνιστικό πρόγραμμα από τη λαϊκή συνέλευση


Νέο αγωνιστικό πρόγραμμα οργανώνει η πλατεία Συντάγματος παρεμβαίνοντας δυναμικά στις πυκνές πολιτικές εξελίξεις. 
Σήμερα, ημέρα έναρξης της τριήμερης συζήτησης για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος καλεί σε... έναρξη τριήμερων, μαζικών κινητοποιήσεων, καθώς, όπως τονίζει και στο ψήφισμά της: "Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο".

Για την Τρίτη μάλιστα οργανώνει νέα περικύκλωση της Βουλής με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης καλώντας εργαζόμενους και σωματεία να συμμετέχουν δυναμικά και να προχωρήσουν σε απεργίες.

Χθες πραγματοποιήθηκε η λαϊκή διαβούλευση για την άμεση δημοκρατία με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου και πανεπιστημιακών (σ.σ.: αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Κυριακής), ενώ σήμερα αναμένεται η συνέλευση να καταλήξει στις τελικές αποφάσεις της για τις μορφές πάλης που θα επιλέξει ενόψει και των επόμενων ραντεβού των επόμενων ημερών: Τη Σύνοδο Κορυφής και, κυρίως, την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ δίνει ραντεβού στις πλατείες
Εν τω μεταξύ το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που είχε προγραμματιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο Γουδή, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί: Στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Συντονιστικό του Αντιρατσιστικού αποφάσισε τη "μεταφορά" του φετινού Φεστιβάλ στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

Έτσι το ραντεβού με όλους και όλες που το στηρίζουν και συμμετέχουν, άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες, μεταναστευτικές κοινότητες, δίνεται για φέτος στις πλατείες: "Για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τα προβλήματα των μεταναστών και μεταναστριών, για να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα όλων των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή τη χώρα για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια".
Στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό αναφέρεται εκτενώς στις κινητοποιήσεις στις πλατείες που "παίρνουν διαστάσεις γενικού ξεσηκωμού" κάνοντας λόγο για ένα καινούργιο πολιτικό δεδομένο.

Όπως λέει: Για πρώτη φορά από την ψήφιση του Μνημονίου η αντίσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αρχίζει να δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος από το τέλμα της κοινωνικής ερήμωσης που προκαλούν τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. 

Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση χιλιάδες αγκαλιάζουν το αίτημα για άμεση δημοκρατία κι έναν τρόπο άσκησης πολιτικής που θα στηρίζεται στην εν σώματι συμμετοχή όλων.

Πηγή: http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου