13/6/11

«Τίποτα δεν μας σταματά - Δεν θα πληρώσουμε ποτέ»

Χιλιάδες και χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, ραντεβού την Τετάρτη με περικύκλωση της Βουλής

Με το σύνθημα «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία θα είμαστε όλοι εδώ κάθε μέρα στην πλατεία» χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έδωσαν το παρόν για 3η εβδομάδα στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο. 

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αν και ενθουσιώδης και με παλμό ήταν αισθητά μικρότερη από αυτή της προηγούμενης Κυριακής και ενδεχομένως μικρότερη και από την πρώτη συγκέντρωση πριν από τρεις εβδομάδες. Αιτία της όχι και τόσο μαζικής προσέλευσης η αργία του Αγίου Πνεύματος, όπου αρκετοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη για το τριήμερο, αλλά και η βροχή που έπεσε επί αρκετή ώρα και προκάλεσε πολλά προβλήματα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. 

Όμως ο προσανατολισμός των «Αγανακτισμένων» επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ημέρα της γενικής απεργίας, με αφορμή τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτυρήθηκαν μαζικά και με παλμό  για την κυβερνητική πολιτική.
Τα γιουχαΐσματα των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν ελληνικές σημαίες, και φώναζαν "κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες" έξω από το Κοινοβούλιο, μαρτυρούσαν  τη διάθεση του κόσμου που προσπάθησε να εκφράσει το αδιέξοδο που νιώθει  λέγοντας ότι "δεν πάει άλλο".

Η αγανάκτηση του κόσμου εκφράστηκε  με συνθήματα όπως "Η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία" και "Η Βουλή τους θα γίνει φυλακή τους".

Μέσα στο πλήθος διακρίνονταν πλακάτ με το σήμα του ΔΝΤ και τη φωτογραφία του Γ. Παπανδρέου, ενώ άλλα έφεραν  το σήμα της Γκόλντμαν Σακς και τη φωτογραφία του Παπακωνσταντίνου.

Το παρόν έδωσαν και πολίτες που είχαν  έρθει από την Κρήτη δηλώνοντας "Η Κρήτη είναι επαέ".

Στη Θεσσαλονίκη , οι "Αγανακτισμένοι", αψήφησαν τη βροχή και κρατώντας ομπρέλες φώναζαν: "Βρέχει πολύ-βρέχει αγανάκτηση", "Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, αν δεν φύγουν αυτοί" και "24 ώρες στο δρόμο". Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν στις 15 Ιουνίου να περικυκλώσουν τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης.

Εν τω μεταξύ τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιουνίου και ώρα 7:00 το πρωί έξω από τη Βουλή, ενώ οι "Αγανακτισμένοι" έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που  θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 
Επίσης  καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

"Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.

Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα" τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.
Επιπλέον καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει  σε "τρία μεγάλα ραντεβού" μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.
"Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει" καταλήγει το ψήφισμα. 

Τελευταία ενημέρωση: 09:40 Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πηγή: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου