30/6/11

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται!

Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2011 θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στη νεοελληνική ιστορία, πλάι στο Πολυτεχνείο, τα Ιουλιανά, τα Δεκεμβριανά του 1944.

Τις μέρες αυτές, η πιο αντιδραστική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στρατευμένη ωμά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και των πολυεθνικών, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο. 


Σαν να μην έφταναν το μνημόνιο και ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών μέτρων του περασμένου 18μηνου, σαν να μην έφτανε ο χορός των δις. που πρόσφεραν για να ξεδιψάσει η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη, ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονες Ιφιγένειες για να σωθούν το ευρώ, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές, η μηχανή της αγοράς. 

Απέναντί τους βρέθηκαν, σήμερα, την πρώτη μέρα της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου και της 48ωρης Απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι, νέοι, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Πλατεία Συντάγματος, με μια φωνή: «Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!», «Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά», «Οργή λαού εξέγερση παντού, να διώξουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ».

Η κυβέρνηση, κινούμενη στη γραμμή του αντιπροέδρου της με τις απειλές ακόμα και για χρήση τανκς ενάντια στον «εχθρό λαό», επιστράτευσε για μια ακόμη φορά –πολύ πιο ωμά από οποτεδήποτε- ένα μεγάλης κλίμακας δολοφονικό πογκρόμ και μια ανάλογη προβοκάτσια: ορδές δυνάμεων καταστολής, τόνοι δακρυγόνων και χημικών, δεκάδες ασφαλίτες με κουκούλες, πολλοί συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και στέλεχος του ΝΑΡ Σ. Καυκαλάς, ο οποίος και απελευθερώθηκε κάτω από την πίεση αντιπροσωπείας συνδικαλιστών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο στόχος της κυβέρνησης και των κρατικών – παρακρατικών μηχανισμών σαφής: να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση, να αποτρέψει τη συνάντηση των εργαζομένων-απεργών με το λαό που επί ένα μήνα και πλέον κατακλύζει με επιμονή και μαχητικότητα το Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες, να αντικρούσει κάθε σκέψη παραμονής στο Σύνταγμα και περικύκλωσης της Βουλής, ενόψει της αυριανής και της μεθαυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Ό,τι κι αν έκαναν, όμως, κι ότι κι αν κάνουν τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το εργατικό και λαϊκό ποτάμι της οργής, της αγανάκτησης και της ανατροπής. Ούτε το όργιο καταστολής, ούτε οι κρατικές προβοκάτσιες, ούτε οι ενέργειες ομάδων που δρουν εχθρικά στο κίνημα και προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και το σύστημα για την εκκένωση του Συντάγματος. Η ηρωική στάση των εργαζομένων και των νέων, η επιμονή τους απέναντι στην υπεροπλία και την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης σάρωσε τα σχέδια και τις προβοκάτσιές τους και γέμισε ξανά την Πλατεία Συντάγματος με τη μυριόστομη κραυγή: «Να φύγουν όλοι, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ – κάτω το Μεσοπρόθεσμο – ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους».

Ανακοίνωση του ΝΑΡ

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/06/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου