21/6/11

Διεθνής τύπος: η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημοκρατία για να αγοράσει λίγους μήνες πριν την πτώχευση!



WSJ: Οι ΗΠΑ τρέμουν την ελληνική κρίση χρέους!

FRANKFURTER ALGEMEINE ZEITUNG: Η Ελλάδα ξεπουλά τη δημοκρατία!


REUTERS: Το νέο μνημόνιο θα καθυστερήσει την πτώχευση για λίγους μήνες!

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα κυρίαρχα ΜΜΕ, δεν προσφέρουν παρά ελάχιστη ουσιαστική ενημέρωση στο κοινό, σχετικά με την ακριβή κατάσταση των οικονομικών της χώρας και κυρίως σχετικά με τις όποιες μεσοπρόθεσμες προοπτικές της. Αντιθέτως το μόνο που υπάρχει είναι εξωφρενική παραπληροφόρηση, του τύπου "αν δεν πάρουμε την 5η δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις"!

Έτσι, εάν κάποιος θέλει να μάθει τις πραγματικές ζυμώσεις στους κυρίαρχους υπερεθνικούς, αλλά και εγχώριους κύκλους σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, δεν έχει παρά να ανατρέχει στον διεθνή τύπο!

Η Frankfurter Allgemeine Zeuitung, μέσω του αρθρογράφου της Ρόλαντ Βάουμπελ, κάνει λόγο για "ξεπούλημα της δημοκρατίας" και παρομοιάζει την Ελλάδα, με χρώματα που παραπέμπουν σε... οικονομικό προτεκτοράτο της ΕΕ!
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της γερμανικής εφημερίδας, οι πολιτικοί της Ελλάδας δρουν ως άβουλα όντα της ΕΕ που ξεπουλούν τη χώρα, (πουλώντας πχ τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης) σε υποτιθέμενους διασώστες! Βλέπουμε λοιπόν πως, η αποστασιοποιημένη ματιά ενός αρθρογράφου μιας ξένης αστικής εφημερίδας, συμπίπτει εντυπωσιακά με την πολιτική ανάλυση τμημάτων της ελληνικής Αριστεράς!
Στον αντίποδα του Ατλαντικού, η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, μοιάζει πανικοβλημένη σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια ελληνική πτώχευση, στο διεθνές και με αυτή την έννοια και στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της WSJ, οι ΗΠΑ προτρέπουν τους ηγέτες της Ευρωζώνης να... κινηθούν προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό κανόνι του ελληνικού δημοσίου χρέους!

Οι σχετικές αγωνιώδεις εκκλήσεις της Ουάγινκτον εκφράστηκαν σε επείγουσα τηλεφωνική συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Ιούνη. Σε αυτήν έλαβαν μέρος, οι Υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της ομάδας των επτά (G7) - ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία.

Τέλος, το Reuters, επισημαίνει πως η νέα συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ και ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, το μόνο που θα κάνει θα είναι να απομακρύνει την προοπτική "ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ή μιας ριζικής αναδιάρθωσης του χρέους", μόνο για λίγους μήνες...
Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου