14/6/11

Σε απεργιακό παλμό την Τετάρτη το Σύνταγμα

Την ειρηνική περικύκλωση της Βουλής από τις 7 το πρωί αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση.   

 
Την ειρηνική περικύκλωση της Βουλής από τις 7 το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου, ημέρα γενικής απεργίας, αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος. 
Δεν σταματάμε. Να πάρουν πίσω το Δεύτερο Μνημόνιο.

Οπλο η μαζικότητα που πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Αυτά τα τρία σημεία ξεχώρισαν από τις περισσότερες ομιλίες του Σαββάτου. "Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. 
Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα" αναφέρει το ψήφισμα.

Το σχέδιο της περικύκλωσης περιλαμβάνει τρία σημεία προσέλευσης στη συγκέντρωση - μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 
Διαφωνία υπήρξε σχετικά με το αν θα πρέπει να περιληφθεί στο ψήφισμα η φράση "στηρίζουμε τη γενική απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά", καθώς είναι φανερό ότι υπάρχει μια τάση για πιο ...δυναμική πολιορκία της Βουλής, η οποία ενισχύεται από διάφορες πλευρές. 

Φτιάχνεται ένα κλίμα για ντου στη Βουλή την Τετάρτη. Αρκετός κόσμος νομίζει ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει τώρα. Το θέμα είναι ότι αυτό το ντου περιμένει η κυβέρνηση για να αδειάσει την πλατεία. Και επίσης: Μια μάζα από αγανακτισμένους ανθρωπους που μόλις βγήκαν στο δρόμο, μετά το σοκ, αν στραφεί στα ντου χωρίς πολιτικό στόχο και οργάνωση για το μετά, ένα κίνημα μόνο μπορεί να φτιάξει - το κίνημα της επιστροφής στον καναπέ.

Πάντως απέναντι στο φετιχισμό της μορφής και στις πιο ακατέργαστες αγωνιστικές διαθέσεις, αναπτύσσεται μια πιο συνειδητή τάση συνολικού πολιτικού αγώνα που αναζητά το πρόγραμμά του. Αυτό έγινε σαφές και από τον τρόπο που κύλησαν οι εκδηλώσεις με τους οικονομολόγους στην πλατεία. Αλλά και από πολλές τοποθετήσεις. 


Θέλουμε προτάσεις για την επόμενη μέρα: αυτό αρχίζει να δίνει τον τόνο, ξεπερνώντας την κούραση και τα όποια προβλήματα στη διαδικασία προκύπτουν ορισμένες φορές.

Ο άμεσος στόχος να μην περάσουν τα νέα μέτρα φαίνεται ότι πολιτικοποιεί και συνενώνει την πλατιά πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας. Δημιουργεί προϋποθέσεις ανώτερης συσπείρωσης και νίκης. Καταδικάζει οριστικά την κυβέρνηση και όσους πρόθυμους θελήσουν να στηρίξουν το δεύτερο μνημόνιο. Καίει το χαρτί του δημοψηφίσματος, αφού απειλεί να κατεβάσει όλη την Αθήνα στο δρόμο - στο πιο πραγματικό και ανόθευτο δημοψήφισμα. Εκθέτει εκείνες τις δυνάμεις που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν το μήνυμα του λαού και να αποπροσανατολίσουν με συνθηματολογία του τύπου "κάτω τα κόμματα", "λαμόγια βουλευτές" ή "να καεί η Βουλή".


Όσον αφορά τη συγκέντρωση της Τετάρτης, που προβλέπεται να είναι ημέρα - σταθμός, κρίσιμο ρόλο καλούνται να παίξουν τα σωματεία των εργαζομένων. 
Για την πολιτική κατεύθυνση και την προοπτική της κινητοποίησης, την απομόνωση διασπαστικών λογικών, και την απόκρουση της αναμενόμενης προβοκάτσιας. 
Για να σπάσει στην πράξη η προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου που κατεβαίνει συνειδητά στην πλατεία από το συλλογικό αγώνα και το ταξικό εργατικό κίνημα. 
Και να κερδίσουν κι άλλο έδαφος οι πιο πολιτικές τάσεις που ξεχώρισαν στις συνελεύσεις, κόντρα στις διαλυτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές από όπου κι αν προέρχονται.  
Πηγή: http://aristerovima.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου