7/5/11

SPIEGEL: Προς έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα!

Για ''προβοκάτσια'' μιλάει η κυβέρνηση!

Οργιώδες παρασκήνιο με την Ελλάδα στην άβυσσο!

Το ''Der Spiegel'' έκανε λόγο για μυστική συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργo με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε. και της Γερμανίας και με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Κύκλοι της Γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τη συνάντηση αλλά διέψευσαν το συγκεκριμένο περιεχόμενό της, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για ''προβοκάτσια''.
 
Όλη αυτή η φιλολογία και φημολογία δεν είναι καθόλου τυχαία! Όλα δείχνουν ότι υπάρχει πολύ παρασκήνιο και παίζονται διάφορα παιχνίδια πάνω στο οικονομικοκοινωνικό ''πτώμα'' της Ελλάδας! Δείχνουν, κυρίως, ότι επίκεινται -και μπορεί άμεσα- ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα μας, οι οποίες κρατούνται προς το παρόν εκτός δημοσιότητας!

Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το in.gr:

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η Ε.Ε. ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SPIEGEL ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσαν άμεσα και κατηγορηματικά δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που υποστήριζε πως η Ελλάδα «εξετάζει έξοδο από την Ευρωζώνη» και επιστροφή σε δικό της νόμισμα, επικαλούμενο πηγές με γνώση των κυβερνητικών δραστηριοτήτων. Το γερμανικό περιοδικό έκανε μάλιστα λόγο για έκτακτη «μυστική συνάντηση κρίσης» στο Λουξεμβούργo το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διέψευσε αμέσως κατηγορηματικά την είδηση, λέγοντας πως το δημοσίευμα είναι «εντελώς λανθασμένο» τόσο για τις συζητήσεις όσο ακόμη και για τη συνάντηση.
«Τέτοιο θέμα δεν βρίσκεται στο τραπέζι, ούτε βρέθηκε ποτέ» υπογράμμισε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Ζάιμπερτ. Κατηγορηματική ήταν η διάψευση και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που ανέφερε πως η υπόθεση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Το γερμανικό περιοδικό υποστήριζε πως οι ανησυχίες που έχει προκαλέσει το θέμα οδήγησαν την Κομισιόν να καλέσει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε έκτακτη «μυστική συνάντηση κρίσης» στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Παρασκευής.

Το Βερολίνο, σύμφωνα με το περιοδικό, θα προσπαθούσε να μεταπείσει την ελληνική κυβέρνηση από μία τέτοια κίνηση.

Στην «μυστική συνάντηση», σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε το γερμανικό περιοδικό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σχεδιάζει να παρουσιάσει» εσωτερικό έγγραφο που ετοίμασαν οι υπηρεσίες του, το οποίο δείχνει τις σφοδρές συνέπειες που θα είχε μία τέτοια απόφαση της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο φέρεται να εκτιμά ότι υιοθέτηση εθνικού νομίσματος θα οδηγούσε σε σημαντική υποτίμησή του έναντι του ευρώ μέχρι και κατά 50%, που θα εκτόξευε με τη σειρά της το ελληνικό χρέος στο 200% του ελληνικού ΑΕΠ: Αυτό θα έκανε «αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση», φέρεται να υποστηρίζει η έκθεση.

Οι επιπτώσεις θα ήταν σφοδρές και στον εγχώριο αλλά και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.
Το δημοσίευμα σημείωνε επίσης πως υπάρχουν πάντως αμφιβολίες ακόμη και για το εάν είναι κάτι τέτοιο νομικά δυνατό -καθώς εκτιμάται πως θα έπρεπε να συνοδευτεί από πλήρη ελληνική έξοδο από την ΕΕ- και για το εάν και οι υπόλοιπες χώρες μέλη θα αποδέχονταν μονομερή απόφαση από την Ελλάδα.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ SPIEGEL ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Προβοκάτσια που υπονομεύει την προσπάθεια της Ελλάδας και της Ευρωζώνης και υπηρετεί κερδοσκοπικά χαρακτηρίζει η ελληνική κυβέρνηση το περίεργο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο υποστήριζε ότι η Αθήνα εξετάζει έξοδο από το ευρώ.

Το δημοσίευμα, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, «πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης».

Σε άμεσες και κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημοσιεύματος προχώρησαν και το δημοσίευμα και οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διέψευσε πλήρως την είδηση, λέγοντας πως το δημοσίευμα είναι «εντελώς λανθασμένο» τόσο για τις συζητήσεις όσο ακόμη και για τη συνάντηση.
«Τέτοιο θέμα δεν βρίσκεται στο τραπέζι, ούτε βρέθηκε ποτέ» υπογράμμισε και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Ζάιμπερτ.
  
Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου