12/5/11

Να πέσει η κυβέρνηση του αίματος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝ/ΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
Για κοινή δράση και πρωτοβουλίες της Αριστεράς προς αντιμετώπιση της εντεινόμενης κυβερνητικής και αστυνομικής βαρβαρότητας


Η γενική απεργία και το μαχητικό συλλαλητήριο της 11ης Μαΐου σημαδεύτηκαν από το αμόκ κρατικής τρομοκρατίας, που κατέληξε στον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας εκ των οποίων δίνει μάχη για τη ζωή του σε κρεβάτι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. 

Η άγρια επίθεση των ΜΑΤ ήταν εντελώς απρόκλητη, γεγονός που παραπέμπει σε εν ψυχρώ ειλημμένη απόφαση, με ηθικούς αυτουργούς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους «λαγούς» του, τύπου Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και ΣΙΑ, και με απλό εκτελεστικό όργανο τον επονείδιστο πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ και υπουργό του «Σάμινα», Χρήστο Παπουτσή. Η ανατροπή της κυβέρνησης του αίσχους αποτελεί πλέον όρο για την επιβίωση του λαού και των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πλήρης αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και η προετοιμασία της παραπαίουσας κυβέρνησης για ένα δεύτερο μνημόνιο, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιβάλλουν στην κατοχική κυβέρνηση οι Γερμανοί, είναι ασύμβατες και με αυτή την ακρωτηριασμένη αστική δημοκρατία και νομιμότητα. Για να περάσουν τα οικονομικά πάντσερ, πρέπει η χώρα να μπει στο γύψο, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απολυταρχικής εκτροπής με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Υπό το βάρος των αδιεξόδων της, η κυβέρνηση του κοινωνικού ζόφου επέλεξε συνειδητά να ρίξει πάνω στη χώρα ένα πέπλο τρόμου, με την αγριότητα των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών χθες, με την υστερία για τους μετανάστες και το κοινό έγκλημα προχθές, με τα συνεργαζόμενα καταστήματα κρατικής ασφάλειας- φασιστοειδών- τηλεοπτικών καναλιών να δημιουργούν μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα ρατσιστικής, ακροδεξιάς παράνοιας. Στόχος αυτής της τρομοκρατικής εκστρατείας είναι να απομακρυνθούν οι ευρύτερες μάζες των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων από τους δρόμους του μαζικού αγώνα με προοπτική νίκης και να εξωθηθούν όσοι επιμένουν ανατρεπτικά σε άγονες κατευθύνσεις ανήμπορης και εν τέλει αυτοκαταστροφικής βίας. Ειδικός στόχος της κυβέρνησης, της ασφάλειας και των δυνάμεων καταστολής είναι να δημιουργηθεί άβατο στην πλατεία Συντάγματος, καθώς τα αστικά επιτελεία έχουν από καιρό επισημάνει τον κίνδυνο μιας ελληνικής «πλατείας Ταχρίρ», που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκό, κοινωνικό τσουνάμι.

Οι μέρες του Μνημονίου θυμίζουν μέρες χούντας. Η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη για το κίνημα κατά των μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Και το ξεπερνά.

Ανεξάρτητα από την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που «βλέπουν» τα διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας, τα οποία αψήφησαν την εργοδοτική και την αστυνομική απειλή και κατέβηκαν στο δρόμο όλες αυτές τις φορές από την 5η Μαΐου του 2010 μέχρι σήμερα, τίθεται ένα σοβαρότατο ζήτημα. Το ζήτημα της δημοκρατίας.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και στο στρατό των φανερών και μυστικών μηχανισμών καταστολής, χρειάζεται να ορθώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μετωπικό «Δεν θα περάσουν». Για να μην εγκλωβιστεί το κίνημα στις Συμπληγάδες του τρόμου και της τυφλής εκδίκησης. Για να κρατηθεί στο ακέραιο η ουσία της πολιτικής πάλης για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής που πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Για να παραμείνουν εντός του αγώνα οι μεγάλες στρατιές των ανέργων, των ανασφαλώς εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας. Για να κερδηθούν και νέες δυνάμεις της κοινωνίας που ωθούνται στους δρόμους από τα αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής.

Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα και απολύτως αναγκαία η κοινή αντιμετώπιση, από όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς και από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, της συνεχώς αυξανόμενης καταστολής η οποία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ενισχύσουμε πρωτοβουλίες για την έμπρακτη, από κοινού περιφρούρηση των λαϊκών, δημοκρατικών ελευθεριών και του ίδιου του κινήματος, με την οργανωμένη συμπαράταξη όλων των μάχιμων αριστερών δυνάμεων και των ανεξάρτητων αριστερών αγωνιστών.


=======================================
Η Συντονιστική Επιτροπή του Αριστερού Βήματος

Αθήνα 12 Μαΐου 2011

Πηγή: http://www.aristerovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου