14/5/11

Ίμια στήνει πάλι η Χουριέτ

...σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Ένα από τα εκκλησάκια που «ανακάλυψε» ο φακός της Χουριέτ
σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Ειδικού Συνεργάτη της Ελεύθερης Ζώνης
Καινούργιο σκηνικό Ιμίων επιχειρούν, όπως φαίνεται, να στήσουν οι γείτονες μας (πάντα δια της Χουριέτ).

Μετά τις  γνωστές δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμικ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι «Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδος», αλλά και τη σιωπή του «κουμπάρου» και «αδελφού» Ερντογάν, η εφημερίδα Χουριέτ που συμμετείχε ενεργά στο θέατρο των Ιμίων, ανακάλυψε την εκκλησία που έφτιαξαν οι Έλληνες σε ένα από τα νησιά!



Στο σχετικό δημοσίευμά της παραθέτει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ιδίου Κόμματος Μπενιαμίν Αλτουνελλί, ο οποίος καλεί τον κ. Νταβούτογλου να ξεκαθαρίσει το θέμα «της ελληνικής κατοχής των δυο νησιών».

Σύμφωνα με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, η κυριότητα των δυο νησιών ανήκει στην Τουρκία βάσει των Συνθηκών της Λοζάνης και των Παρισίων και δεν υπάρχει καμία διεθνής συνθήκη που να πιστοποιεί τη μεταβίβαση τους στην Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απέφυγε να κάνει ανακοινώσεις για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών. Η Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου απάντησε σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας ως εξής:

«Η Ελλάδα και η Τουρκία εξετάζουν μέσω των δυο υπουργείων όλα τα θέματα που  σχετίζονται με το Αιγαίο.  Δεν άλλαξε η θέση της Τουρκίας για τα ζητήματα αυτά. Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σωστό να κάνουμε καμία ανακοίνωση για το νομικό καθεστώς των δυο νησιών».

Από τα συμφραζόμενα συμπεραίνει κανείς ότι και το υπουργείο αμφισβητεί το νομικό καθεστώς των δυο νησιών μας. Εδώ μετακόμισαν στη Μεσόγειο το Καστελόριζο δεν θα αφαιρούσαν από το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων δυο μικρά νησιά;

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν αστείους τους ισχυρισμούς αυτούς, όπως αδιαφόρησαν όταν πέντε μήνες πριν ξεσπάσουν τα Ίμια ,υπήρχαν δημοσιεύματα που μας προειδοποιούσαν, αλλά εμείς ως πρωταγωνιστές της αδιαφορίας δεν δώσαμε την παραμικρή σημασία.

Αυτή τη φορά νομίζουμε ότι πρέπει να δοθεί έγκαιρα η πρέπουσα απάντηση από τον κ. Δρούτσα. Γιατί αν οι Τούρκοι στηρίζουν τις θέσεις τους σε κάποιους βρετανικούς χάρτες, έχουμε και εμείς να τους δείξουμε πολλούς που καθορίζουν τα όρια του Κουρδιστάν εντός της επικράτειάς τους.


Πηγή: Ελεύθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου