11/4/11

Συλλαλητήριο και πορεία για το νοσοκομείο Κιλκίς

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με τη συμπαράσταση κατοίκων και συλλογικών φορέων καλούν το Σάββατο 16/4 και ώρα 5μμ. ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Κιλκίς σε συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας για το κατάντημα της δημόσιας υγείας και για τα δεινά που επισωρεύει η τροϊκανή κυβέρνηση Παπανδρέου στο Ε.Σ.Υ.. 

Την ίδια μέρα ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Κιλκίς με άγνωστο μέχρι στιγμής σκοπό. Οι κακές γλώσσες λένε ότι θα διαιτητεύσει σε αθλητική συνάντηση! Άλλες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό να κομίζει "λύσεις"  (προφανώς μνημονιακής έμπνευσης και κατεύθυνσης) για τα φλέγοντα ζητήματα της δημόσιας υγείας του νομού. Όπως και να έχει το πράγμα, η υποδοχή που του επιφυλάσσεται θα είναι θερμή! Το αν θα  είναι ευχάριστη για τον ίδιον είναι άλλο ζήτημα!
Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου για ενημέρωση των ΜΜΕ και των πολιτών, εφ' όλης της ύλης.

Το κάλεσμά τους έχει ως εξής:

Πρόσκληση σε συλλαλητήριο και πορεία


Ζητάμε  την αγωνιστική παρουσία όλων των πολιτών του νομού Κιλκίς στο συλλαλητήριο και την πορεία που  προγραμματίζεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, του Εργασιακού Σωματείου του Νοσοκομείου, για το Σάββατο, 16-4 και ώρα 5μμ, που θα ξεκινήσει από την Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου με κατεύθυνση το κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς.

- Θέλουμε να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας προς την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και οδηγεί τη χώρα στο ξεπούλημα και τους πολίτες στην εξαθλίωση.

- Αρνούμαστε τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που σημαίνουν λιγότερες κλίνες, λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, περαιτέρω απαξίωση της περίθαλψης, περισσότερη ταλαιπωρία των πολιτών, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους.

- Τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως του Κιλκίς χρειάζονται προσλήψεις, όχι μείωση προσωπικού! Απαιτούμε άμεσους διορισμούς και δραστική αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου μας που η επικίνδυνη κυβέρνηση της τρόικας πετσόκοψε με συνοπτικές διαδικασίες στο 1/3!

- Καταγγέλλουμε την αναλγησία τους να αφήσουν το νοσοκομείο ακόμα και χωρίς στοιχειώδες ιατροφαρμακευτικό υλικό αδιαφορώντας παντελώς για την υγεία των νοσηλευομένων και του προσωπικού.

- Καταγγέλλουμε το θράσος και την υποκρισία τους όταν για το σημερινό κατάντημα του Ε.Σ.Υ. και του κράτους πρόνοιας μέμφονται τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υποχρεώνονται να εργάζονται απλήρωτοι σε τριτοκοσμικές συνθήκες για την εξυπηρέτηση των ασθενών, όσο αυτοί φροντίζουν να κάνουν business με το αδηφάγο κεφάλαιο, αυξάνοντας τα χρέη, την εξάρτηση και την εξαθλίωση της χώρας.

- Το ιστορικό Γ.Ν. Κιλκίς και ολόκληρο το Ε.Σ.Υ. που δημιουργήθηκε και συντηρείται με το υστέρημα του ελληνικού λαού, δεν έχει δικαίωμα καμιά τρόικα να το απαξιώσει ή να το καταδικάσει σε κατάρρευση υπεξαιρώντας τα απαραίτητα για τη λειτουργία του κονδύλια για να τα παραδώσει στους τραπεζίτες! Το νοσοκομείο μας αποτελεί παρηγοριά για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και καμάρι της πόλης και του νομού, και θα αποτελέσει κεντρικό σύμβολο της αντίστασης του λαού του Κιλκίς κατά των ξένων εκμεταλλευτών μας και των εθελόδουλων Ελλήνων υφισταμένων τους!

- Συμβουλεύουμε τον επόμενο πολιτικό που θα θελήσει να επισκεφτεί το νοσοκομείο μας να φέρνει μαζί του ΟΛΑ τα απαραίτητα κονδύλια για προσωπικό, φάρμακα, υλικά και εξοπλισμό! Σε αντίθετη περίπτωση ίσως βιώσει πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Απαιτούμε αποκατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας στο 100% των δυνατοτήτων και των τεχνικών προδιαγραφών του. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο για οιονδήποτε λόγο!  Λεφτά υπάρχουν! Απλώς η κυβέρνηση τα ψάχνει στις άδειες τσέπες μας κι όχι σε εκείνες που πρέπει.

- Η δωρεάν δημόσια υγεία είναι συνταγματική επιταγή! Όποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός "υγείας" κ. Λοβέρδος θα έρθει στην πόλη μας για να διαιτητεύσει σε αθλητική συνάντηση!

Καλά θα κάνει ο κ. Λοβέρδος, αντί να διαιτητεύει σε αθλητικές συναντήσεις, να βγάλει κίτρινη κάρτα στον εαυτό του και τους συναδέλφους του και κόκκινη στους απεσταλμένους του Δ.Ν.Τ. της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε. των τραπεζιτών και των λοιπών όρνεων, που θέλουν να κατασπαράξουν ό,τι υπάρχει ακόμα όρθιο στη χώρα μας. Ακόμα καλύτερα θα κάνουν να δραπετεύσουν όλοι μαζί όσο ο λαός ακόμα τους το επιτρέπει!

Πάντως εδώ είναι ανεπιθύμητοι!

Οι διοργανωτές

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου