19/3/11

Μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές: Η δημοκρατία σε κίνδυνο!

maragkτου Στέλιου Ελληνιάδη

Τα εξαρτήματα των τοκογλύφων υφαίνουν ένα δίχτυ ασφυξίας.

Ένα δίχτυ ασφυξίας υφαίνεται από τις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι ευκόλως αντιληπτό ότι μία καλοστημένη επίθεση αφαίμαξης της κοινωνίας, και μάλιστα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αντίστοιχη προσαρμογή του νομικού και θεσμικού πλαισίου της. 

Έτσι, παρακολουθούμε, με σωρεία νομοθετημάτων που προωθούνται καταχρηστικά, συχνά με τη διαδικασία του επείγοντος, όχι μόνο την κατάργηση πληθώρας κεκτημένων δικαιωμάτων και την κατεδάφιση όλου του προστατευτικού πλέγματος των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και την έκθεση σε κίνδυνο κάθε φωνής ριζοσπαστικής και εναλλακτικής. Με ρυθμίσεις που κατά κανόνα ενδύονται με ψευδεπίγραφες ονομασίες ή κρύβονται πίσω από διαφορετικού περιεχομένου νομοθετήματα.
 
Κάθε υπουργός έχει αναλάβει το δικό του μερίδιο στη διαδικασία πτώχευσης και αποδημοκρατικοποίησης. Με νόμους που εφαρμόζονται αναδρομικά και με νόμους που ψηφίζονται προκαταβολικά εν όψει των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων. Με νόμους που ποινικοποιούν την άσκηση του δικαιώματος του πολίτη να αρνείται την εφαρμογή κάθε παράνομης πράξης του δημοσίου και των συμβαλλομένων μ’ αυτό εργολάβων και με νόμους που περιορίζουν την ελευθερία της πολιτικής έκφρασης.

Μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές
 
Οι μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές, στα πρότυπα των πρώην κομμουνιστών της ανατολικής Ευρώπης που εγκολπώθηκαν τον πιο άκρατο νεοφιλελευθερισμό, δεν έχουν καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι ξένοι τοκογλύφοι με τα χρήματα των οποίων έκαναν πολιτική και ευνοήθηκαν υπηρετώντας σκανδαλωδώς δεκαεννιά «οικογένειες» που ουσιαστικά κυβερνούν τον τόπο. Το απαλλοτριωμένο ΠΑΣΟΚ φασιστικοποιεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας υποταγμένο σε μητροπολιτικές κυβερνήσεις, δανειστές, εργολάβους, τράπεζες, μυστικές υπηρεσίες και λόμπι, κόντρα στο λαό.
Ο Ρέππας ποινικοποίησε την άρνηση καταβολής παράνομων διοδίων και την άρνηση πληρωμής εισιτηρίων, ενώ οι εθνικοί δρόμοι είναι ημιτελείς και άκρως επικίνδυνοι, το σιδηροδρομικό δίκτυο ξηλώνεται και ο Ηλεκτρικός δεν περνάει καν από τους κεντρικούς σταθμούς της πόλης (Βικτώρια, Ομόνοια, Μοναστηράκι) εδώ και εννιά μήνες! Στόχος του η παρεμπόδιση ανάπτυξης του δημοκρατικού κινήματος ανυπακοής που στρέφεται κατά των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων και των κρατικοδίαιτων εργολάβων που λυμαίνονται τον τόπο.
Ο Καστανίδης χρησιμοποιεί τον όρο «εχθροπάθεια», μια εντελώς γενικόλογη νομική κατασκευή, που είχε χρησιμοποιηθεί -όπως επισήμανε ο Νίκος Σαραντάκος- στις εμφυλιοπολεμικές διώξεις, εναντίον της μαχόμενης Αριστεράς. 

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο, που αυτή η φαινομενικά ουρανοκατέβατη «εχθροπάθεια» προωθείται αμέσως μετά τα χαριεντίσματα της κυβέρνησης με τους ηγέτες του εβραϊκού λόμπι που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, επικυρώνοντας τις αγάπες του Παπανδρέου με τον Νετανιάχου. Κι αυτή δεν είναι η μόνη παραχώρηση αφού -και πάλι εντελώς συμπτωματικά-, η κυβέρνηση πρόσφερε με νόμο 9 εκατομμύρια ευρώ στην εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Το μακαρθικό ισραηλινό λόμπι
 
Και έτσι, πάντα συμπτωματικά, συντονίζονται οι κυβερνητικές επιλογές με τη διεθνή κινητοποίηση του εβραϊκού λόμπι για την προληπτική καταστολή κάθε ενέργειας αντίθετης στην ισραηλινή πολιτική στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η παλιά τάξη πραγμάτων –ευνοϊκή για τις ισραηλινές πολιτικές- κλονίζεται. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά:
 
Στο Ισραήλ, πέρα από τις διακρίσεις σε βάρος των Αράβων, γίνονται συνεχώς προσπάθειες να περιοριστούν με αστυνομικά μέτρα και νομοθετικές ρυθμίσεις οι δραστηριότητες του κινήματος ειρήνης και υπεράσπισης των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές αυθαιρεσίες. Σήμερα, εκκρεμούν πάνω από δώδεκα τέτοια νομοσχέδια στην Κνεσέτ. Την περασμένη βδομάδα κόλλησε λόγω διαρροών στον κυβερνητικό συνασπισμό, ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με την κατοχή, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ. Ένα νομοσχέδιο που ο ισραηλινός δημοσιογράφος Bradley Burston χαρακτήρισε «μακαρθικό» (εφημ. Χααρέτζ, 21 Φεβ.).
Στις ΗΠΑ, η δήλωση του δημοφιλούς ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ραντ Πολ που εκπροσωπεί το παναμερικανικό κίνημα Tea Party, στον Γουλφ Μπλίτζερ του CNN, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ που περικόπτει τα πάντα, ακόμα και τα κουπόνια για φαγητό των πιο φτωχών Αμερικανών, δεν μπορεί να εξαιρεί από τις περικοπές μόνο τη βοήθεια στο Ισραήλ, επειδή οι γερουσιαστές φοβούνται το ισραηλινό λόμπι, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του λόμπι, το οποίο έσπευσε να αποσπάσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης από 65 (σε σύνολο 87) νεοεκλεγμένων βουλευτών! Επίσης, Εβραίοι δικηγόροι προσέφυγαν στην αμερικανική δικαιοσύνη εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που χρησιμοποίησε τον όρο «άπαρτχαϊντ» στο βιβλίο του «Παλαιστίνη, Ειρήνη όχι Άπαρτχαϊντ», ζητώντας την επιβολή προστίμου 5 εκατομμυρίων δολαρίων! Ασφαλώς, πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού εκείνων που καταγγέλλουν το ισραηλινό απαρτχάιντ. Στη Γαλλία, που εξεδίωξε ρατσιστικά χιλιάδες τσιγγάνους, συνεχίζονται οι διώξεις με βάση το νόμο Γκεϊσό εναντίον κάθε πολίτη που διαφοροποιείται από την κρατούσα εκδοχή του «Ολοκαυτώματος». 

Ακόμα και διαφορές σε προσωπικό επίπεδο ποινικοποιούνται. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Τζον Γκαλιάνο απολύθηκε από τον οίκο Ντιόρ γιατί μίλησε απαξιωτικά σε ένα ζευγάρι Εβραίων με το οποίο τσακώθηκε σε ένα εστιατόριο και απειλείται με ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών με το νόμο Γκεϊσό. Ταυτόχρονα, η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε τον μεγάλο συγγραφέα Σελίν από τους τιμώμενους συγγραφείς στις εθνικές γιορτές της Γαλλίας επειδή το απαίτησαν εβραϊκές οργανώσεις!
 
Η εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης υπέβαλε μήνυση για αντισημιτισμό εναντίον επιχειρηματιών κινηματογράφων που προβάλλουν την τουρκική ταινία «Η κοιλάδα των Λύκων» που αναφέρεται στην επίθεση στο Στολίσκο για τη Γάζα και τη δολοφονία εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τους ισραηλινούς κομάντος.

Προσπάθεια εξόντωσης του Ασάνζ
 
Και βέβαια, η ποινικοποίηση των ιδεών και των απόψεων σε Ευρώπη και Αμερική συνδέεται με την ποινικοποίηση της εναλλακτικής ενημέρωσης, με το Wikileaks στο επίκεντρο. Η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται σε κίνδυνο, επειδή ξεμπρόστιασε τις κυβερνήσεις, τις μυστικές υπηρεσίες και τον στρατό των μητροπόλεων και των φιλικών τους καθεστώτων. Μάλιστα, για να τον δυσφημήσουν και να υπονομεύσουν την υπεράσπισή του για τα προφανώς στημένα «αδικήματα» (κατηγορείται για βιασμό μιας γυναίκας που τον πήρε σπίτι της, έκαναν έρωτα και μετά τον κατήγγειλε στην αστυνομία και για σεξ με μία άλλη, σπίτι της, με προφυλακτικό που έσπασε κατά τη διάρκεια της συνουσίας, γεγονός που τιμωρείται στη Σουηδία!), ένας βρετανός δημοσιογράφος έγραψε ότι ο Ασάνζ, σε μία μη ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία τους, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει εβραϊκή συνωμοσία για τον κλονισμό της αξιοπιστίας του Wikileaks.
Σημειωτέον ότι οι αποκαλύψεις του Wikileaks έφεραν στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση όχι μόνο των ισραηλινών υπηρεσιών, αλλά και για τη διπροσωπία των Αράβων δικτατόρων που επιθυμούν τον βομβαρδισμό του Ιράν, και της παλαιστινιακής αρχής υπό τον Αμπάς που συνεργάζεται με τον ισραηλινό στρατό για εξόντωση στελεχών της Χαμάς! Επίσης, αποκαλύφθηκε, από έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στη Χιλή, ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σε συνεργασία με την χιλιανή κυβέρνηση παρακολουθούν την ιρανική πρεσβεία στο Σαντιάγκο.

Αποσοσιαλιστικοποίηση αλά ελληνικά
 
Είναι φανερό ότι μέσα σ’ αυτή την αντιδημοκρατική στροφή που πραγματοποιεί ο δυτικός κόσμος, παίρνει θέση και η Ελλάδα, δια χειρός των Ελλήνων «σοσιαλιστών». Αυτό αποδεικνύει και η φάμπρικα που στήθηκε από τις διωκτικές αρχές εναντίον της νεαρής Μάγιερ στη Θεσσαλονίκη, που αρχικά συνδέθηκε ψευδώς με τη γερμανική ΡΑΦ και εν συνεχεία προφυλακίστηκε επειδή στο σπίτι της βρέθηκαν αναρχικές προκηρύξεις. Ο υπουργός δημόσιας τάξης Παπουτσής, εκ των ηγετών του φοιτητικού κινήματος, ηγείται της νέας αστυνομοκρατίας και της ευθυγράμμισης με τις διωκτικές υπηρεσίες των μητροπόλεων που μεθόδευσε ο έτερος σοσιαλιστής Χρυσοχοΐδης.
 
Με φαινομενικά δευτερεύουσας σημασίας νομοθετικές ρυθμίσεις και πρακτικές δημιουργούν ένα πλέγμα νομότυπο, αλλά κρυπτοφασιστικό. Οι επιθέσεις στο άσυλο με διάφορα προσχήματα, η βάναυση μεταχείριση των κατοίκων της Κερατέας από την αστυνομία, η αλόγιστη χρήση δηλητηριωδών αερίων στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ο κυνισμός Ραγκούση κ.λπ. στην αντιμετώπιση των ανθρώπινων υπάρξεων στο κτήριο Υπατία, τα αστυνομικά πογκρόμ στα Εξάρχεια, η σύμπλευση αστυνομίας - νεοφασιστών, οι φορολογικές «ταυτότητες», η παγκαλική τρομοκρατική χυδαιότητα, η φασίζουσα τηλεοπτική προπαγάνδα και άλλα μέτρα και ενέργειες που στενεύουν τη δημοκρατία, δείχνουν ότι οι λοχαγοί και οι συνταγματάρχες του ΠΑΣΟΚ οικοδομούν χέρι - χέρι μια μορφή κοινοβουλευτικής εκτροπής αλά ελληνικά.
 
Πηγή: http://www.edromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου