16/3/11

Ξεκίνησε η «μάχη» για τα σχολεία

  της Eirini Giann

Με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων, αλλά και εισβολές στις Περιφερειακές διευθύνσεις απάντησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς στο νέο σχολικό χάρτη της χώρας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των σχολικών μονάδων.

Ήδη υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία, ενώ σε πολλά άλλα οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν και άλλες μορφές, όπως αποκλεισμούς δρόμων και καταλήψεις διοδίων.

Οι ομοσπονδίες καθηγητών και δασκάλων συντονίζονται για κοινές κινητοποιήσεις, με την ΟΛΜΕ να εξαγγέλει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Μαρτίου αλλά και 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαρτίου. Δύο δίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει την προσεχή Παρασκευή και η ΔΟΕ.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές για "αντάρτικο" στην περιφέρεια, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδοκίμασε τις αλλαγές που επιφέρει η νέα "μεταρρύθμιση" του υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, με τις "ευλογίες" του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιμένει στις αλλαγές, ενώ σε χθεσινή συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποίησε τους εκπαιδευτικούς "να είναι προσεκτικοί" στις αντιδράσεις τους, σχετικά με τις καταλήψεις.

Αναδημοσίευση απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 16-3-2011
 
Πηγή: http://www.apnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου