30/3/11

«Κατεβάζουν ρολά» γιατροί και εκπαιδευτικοί

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Άλλη μια μέρα κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας η σημερινή, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους γιατρούς του ΙΚΑ να συνεχίζουν την απεργία αντιδρώντας στις επερχόμενες αλλαγές στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ειδικότερα, οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν και σήμερα πανελλαδική απεργία διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την επερχόμενη ένταξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ. Στην απεργία συμμετέχουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς.
 
Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται σήμερα με την 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών στις 12.30 στα Προπύλαια και την πορεία προς τη Βουλή.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τήρηση της κλαδικής συμφωνίας και αντιδρούν στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις. 

Εικοσιτετράωρη απεργία στην περιφέρεια και 5ωρη στάση εργασίας σε Αθήνα - Πειραιά από 10 π. μ. - 3 μ. μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π. μ. μπροστά στο υπ. Υγείας, έχει προκηρύξει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία.

24ωρη απεργία στην εκπαίδευση

Επίσης με προβλήματα θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχουν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΛΕ.


Η ΟΛΜΕ κατηγορεί την υπουργό για προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών ώστε να μη συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών είναι ο «Καλλικράτης» του υπ. Παιδείας, που προβλέπει συνενώσεις 1.933 σχολείων σε 877.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου