24/2/11

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα. Αφετηρία εξελίξεων

Σε 350.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές. Μεγαλύτερη από την 5η Μάη. 
Αποφασιστικότητα και παλμός. 
Προκλήσεις των ΜΑΤ. 
Τραυματισμοί και συλλήψεις.

Τη φορά αυτή η συγκέντρωση του κόσμου ήταν μεγαλειώδης και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ακόμη και την πορεία της 5ης Μάη.

Ήταν φανερή η πολλαπλά μεγαλύτερη ένταση και το πάθος τον διαδηλωτών οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι σε κάθε σημείο του κέντρου της Αθήνας. 

Η ομάδα ενημέρωσης του SC η οποία μετέδιδε διαδικτυακά την πορεία σημείωνε ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος, η ουρά έφθανε στο πεδίο τού Άρεως με πολλές παράλληλες συγκεντρώσεις σε άλλα σημεία του κέντρου , όπως των γιατρών στην οδό Αριστοτέλους, της ΕΘΕΛ στην οδό Πειραιώς κλπ.

Τα ποτάμια αυτά των πολιτών για πάνω από 3 ώρες περνούσαν από τα Χαυτεία στο δρόμο τους προς το Σύνταγμα.
 
Σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών προκειμένου να διασπάσουν την ενότητα της πορείας η οποία είχε πολύ μεγάλη πυκνότητα. Έτσι για άλλη μια φορά υπήρξαν οι γνωστές συγκρούσεις και τα καπνογόνα της αστυνομίας και των ΜΑΤ πού φιλότιμα προσπάθησαν και σε πολλά σημεία το κατάφεραν να διακόψουν και να διασπάσουν τελικά την πορεία σε πολλά κομμάτια. Το πείσμα όμως των συγκεντρωμένων ήταν πολύ μεγαλύτερο και κατάφεραν να περάσουν μπροστά από τη Βουλή. 

Τα συνθήματα των διαδηλωτών πολλά, όλα όμως επικεντρωμένα στο ίδιο πνεύμα:
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΑΣ ΑΠΕΤΥΧΕ

Στην πλατεία Συντάγματος πάνω από 30.000 από το σύνολο των πολιτών που πήρε μέρος στη διαδήλωση παρέμεινε για μεγάλο διάστημα φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

Οι διαδηλωτές κατά διαστήματα εδέχοντο τις επιθέσεις των ΜΑΤ πού είχαν προφανή σκοπό να σπείρουν τον πανικό και να τους διαλύσουν.
 
Κατά τις επιθέσεις αυτές, διαδηλωτής πάνω στην πλατεία καταπλακώθηκε κάτω από τις ρόδες μοτοσυκλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ πού επιτέθηκε εντελώς αναίτια όπως αποδεικνύουν βίντεο αναρτημένα στο διαδίκτυο.
 
Υπήρξαν πολλοί τραυματισμένοι πολίτες που διακομίστηκαν από άλλους διαδηλωτές σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Από αυτούς δύο με σοβαρά τραύματα από βολίδες κρότου -λάμψης και γκλόπ, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι αντίστοιχα οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα μετά από μεγάλη αναμονή, καθώς η αστυνομία δεν επέτρεπε να πλησιάσουν την περιοχή!
Έγιναν 26 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ από τις οποίες 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το STOPCARTEL TV μετέδωσε χθες ζωντανά για πάνω από 7 ώρες διαδικτυακά τη μεγαλειώδη πορεία της Αθήνας. Κατά διαστήματα και σεβόμενο όπως πάντα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, κατά τη διάρκεια δύσκολων συνθηκών, μετέτρεπε για περιορισμένα διαστήματα την μετάδοση σε ραδιοφωνική.
 
Πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές συνολικά  παρακολούθησαν από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο τα γεγονότα της Αθήνας.

Μεγάλα ειδησεογραφικά Πόρταλς όπως το Newsit.gr και το  press-gr μετάδωσαν την εκπομπή του STOPCARTEL TV.

Εκατοντάδες σάιτς και μπλόκς απο όλη τη χώρα και το εξωτερικό πήραν μέρος σε αυτή τη διαδικτυακή συνεργασία εναλλακτικής πληροφόρησης των πολιτών. Το αμερικανικό δίκτυο CBS έκανε συνεχείς ζωντανές συνδέσεις στα δελτία ειδήσεων μεταδίδοντας εικόνα και αγγλόφωνα σχόλια από τη ζωντανή μετάδοση της στιγμής των δελτίων..

Το χθεσινό μεγαλειώδες από κάθε άποψη συλλαλητήριο με τη μαζικότητα που είχε και την αποφασιστικότητα των πολιτών για αντίσταση στην επιχειρούμενη ισοπέδωση της ζωής τους από την κυβέρνηση τού ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, της κυβέρνησης της προστασίας των συμφερόντων των τοκογλύφων και των μεγάλων ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, σηματοδοτεί ασφαλώς την αφετηρία συσπείρωσης και συνάντησης όλων των πρωτοβουλιών αντίστασης και εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που θα λυτρώσει τον τόπο από το τραγικό αδιέξοδο που βρίσκεται.
 
Τις ημέρες πού έρχονται, το ζητούμενο είναι οι κοινωνικές δυνάμεις, πρωτοβουλίες, κινήματα, κλάδοι εργαζόμενων κλπ που τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσουν δράσεις αντίστασης σε όλη τη χώρα να σχηματίσουν μία κοινή πολιτική έκφραση που θα είναι η συνισταμένη των θέσεών τους και η οποία θα αποτελέσει την πολιτική πλατφόρμα εξόδου από την κρίση και αρχή της δημοκρατικής διαδικασίας οικοδόμησης νέων όρων οικονομικής και πολιτικής λειτουργίας της χώρας.

Πηγή:  http://www.stopcartel.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου