25/2/11

Σφοδρές μάχες στη Λιβύη, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στα περίχωρα της Τρίπολης καθώς δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο πόλεων, με την αντιπολίτευση να ελέγχει ήδη μεγάλα αστικά κέντρα στα ανατολικά της χώρας, όπως την Βεγγάζη, και τις πόλεις Μισράτα και Ζουάρα στα δυτικά. 

Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει την προοπτική λήψη μέτρων κατά του καθεστώτος του Καντάφι. Στο κλίμα αυτό, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνικές με τους Σαρκοζί, Κάμερον και Μπερλουσκόνι, με θέμα συζήτησης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, το φάσμα των επιλογών.

Το ερώτημα είναι τι στάση θα τηρήσουν Ρωσία και Κίνα, που όπως σημειώνουν αναλυτές, είναι παραδοσιακά αντίθετες στην επιβολή κυρώσεων.

Η Ελβετία αποφάσισε με άμεση ισχύ να μπλοκάρει τα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσε να έχει ο συνταγματάρχης Καντάφι και το περιβάλλον του, ανακοίνωσε η ελβετική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Καντάφι, σε άλλο διάγγελμα έδειξε τον Μπιν Λάντεν πίσω από την εξέγερση και χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ναρκομανείς.

πηγές: nooz.gr και  http://www.stopcartel.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου