20/1/11

"Καισαρίσκος" Μπαρόζο: Έτοιμοι να «κινεζοποιήσουμε» Ελλάδα και ευρωπεριφέρεια!

Σε ρόλο υπερπρωθυπουργού ο πρόεδρος της κομισιόν απευθύνει δημόσιες ντιρεκτίβες σε Γ. Παπανδρέου και όχι μόνο!

Η ομιλία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (Τετάρτη 19/1) στο Ευρωκοινοβούλιο, αποτέλεσε ένα σύνολο υποδείξεων προς τόσο προς τον Γ. Παπανδρέου όσο και προς τους υπόλοιπους Πρωθυπουργούς της Ευρωπεριφέρειας. 

Οι υποδείξεις του Προέδρου της Κομισιόν, επικεντρώθηκαν γύρω από δύο ζητήματα, πρώτον τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ΕΕ και δεύτερον τη λήψη ακόμα πιο σκληρών μέτρων λιτότητας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπεριφέρεια ειδικότερα.

"Φετφάδες" από τον Πρόεδρο της Κομισιόν...

Η είδηση δεν είναι όμως μόνο το πολιτικό στίγμα της ομιλίας Μπαρόζο, όσο το γεγονός πως ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος πως τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και οι υπόλοιποι Πρωθυπουργοί της Ευρωπεριφέρειας, θα λάβουν ακόμα σκληρότερα μέτρα από όσα έχουν ήδη λάβει! 

Η αποστροφή της ομιλίας του είναι χαρακτηριστική: «...προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και οι Παπανδρέου, Θαπατέρο και Σώκρατες, είμαι βέβαιος, ότι αν χρειασθεί, θα πάνε ακόμη παραπέρα».

Έτσι λοιπόν, ο Ζ. Μ. Μπαρόζο, προσπαθεί να παίξει το ρόλο του υπερπρωθυπουργού της ΕΕ, δίνοντας δημόσια υποδείξεις σε Κυβερνήσεις και προδιαγράφοντας την πορεία ολόκληρων κοινωνιών!

Αναλυτικότερα σημεία της ομιλίας Μπαρόζο

Σε ότι αφορά τα εργασιακά ζητήματα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε ουσιαστικά πως μοναδικός τρόπος μείωσης της ανεργίας στην ΕΕ, είναι η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Με αυτόν τον τρόπο, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, αναμάσησε για μια ακόμη φορά τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα, τα οποία συνδέουν το πρόβλημα της ανεργίας αποκλειστικά με το κόστος εργασίας.

Η παρέμβαση Μπαρόζο έχει ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος καθώς γίνεται σε μια περίοδο που σε πολλές χώρες της ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις ήδη λαμβάνουν μέτρα γενικευμένης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Με άλλα λόγια λοιπόν, η Κομισιόν όχι μόνο επικροτεί απλά τα όσα έχουν ήδη γίνει αλλά ζητάει τη λήψη ακόμα περισσότερων μέτρων και φυσικά τη γενικευμένη εφαρμογή τους σε όλη την ΕΕ.

Δηλαδή η Κομισιόν, αξιώνει την εξαγωγή του μοντέλου των επιχειρησιακών συμβάσεων της Ελλάδας σε όλη την Ευρωπεριφέρεια (και γιατί όχι και την ΕΕ)!

Σε ότι αφορά τη λιτότητα ο Ζ. Μ. Μπαρόζο, έκανε λόγο για «ενισχυμένη διακυβέρνηση και καλύτερο συντονισμό... γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει τη λήψη κι άλλων μέτρων εξυγίανσης». Με άλλα λόγια λοιπόν, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, είπε πως τα προγράμματα λιτότητας όχι απλά θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν στο σύνολο της ΕΕ! Επομένως, τα χειρότερα δεν είναι πίσω μας, όπως προσπαθούν κάθε βράδυ να μας πείσουν τα δελτία των «8», αλλά μπροστά μας!
                                                              
                                                        Δελτίο Τύπου

Ζ.Μ. Μπαρόζο: σε ρόλο «καισαρίσκου» προδιαγράφει «κινεζοποίηση» εργασιακών σχέσεων και νέα πακέτα λιτότητας!


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου της Κομισιόν Z. Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο (19/01/2011) , έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, κατ’ ουσία διορισμένος ανώτερος υπάλληλος, έχει εκτραπεί σε ρόλο «Καισαρίσκου» και «υπερπρωθυπουργού» των χωρών της ΕΕ εκδίδοντας «φετφάδες» εργασιακού Καιάδα και αδίστακτων μέτρων λιτότητας.

Είναι αδιανόητο ο Ζ. Μ. Μπαρόζο να προδιαγράφει το μέλλον της χώρας, προλέγοντας την ετοιμότητα του Γ. Παπανδρέου για νέα πακέτα ακόμα σκληρότερων κατεδαφιστικών μέτρων!

Το προσωπείο και τα φτιασιδώματα της ΕΕ – και μαζί της η ελληνική κυβέρνηση- καταρρέουν και έρχεται αυτήν την περίοδο στο προσκήνιο το αδίστακτο πρόσωπο ενός ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που θέλει μια Ευρώπη με ασιατικούς μισθούς και ανύπαρκτα δικαιώματα, παράδεισο των αγορών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου βρίσκονται βαθύτατα εκτεθειμένοι ως «εκτελεστικοί βραχίονες» του κ. Μπαρόζο.

Αυτή την ώρα μόνο μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και την ΕΕ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα μας και την Ευρώπη! 

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου