24/12/10

«Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε»


ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΜΕΣΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ: ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση έπεσε από μπαλκόνι της ρουμανικής Βουλής την ώρα που ήταν στο βήμα ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα λιτότητας.
Φορώντας μπλουζάκι το οποίο έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε», ο άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και όπως είδε, ο άνδρας λάμβανε τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άνδρας φώναζε τη λέξη «ελευθερία».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ  - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

Η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού Εμίλ Μποτς -η τέταρτη μέσα σε ένα χρόνο- απορρίφθηκε και η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού θα προχωρήσει με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Η παροχή δήθεν "βοήθειας" στη Ρουμανία και σε  άλλες χώρες (Ουγγαρία, Λεττονία, Ελλάδα, Ιρλανδία, κι έπονται κι  άλλες) μπορεί να  δόθηκε και να συνεχίζει να δίνεται, τα προγράμματα όμως εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα στις χώρες αυτές (εντός κι εκτός Ε.Ε.) έχουν οδηγήσει στην πλήρη κοινωνική και εργασιακή εξαθλίωση τους πληθυσμούς και πυροδοτούν κοινωνικές εκρήξεις. 

Η Ε.Ε. αναλαμβάνει στις συνθήκες αυτές να μετατρέπει τις περιφερειακές χώρες σε «προτεκτοράτα» του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου στο όνομα της «διάσωσής» τους!
  
Ρυθμίσεις όπως αυτές για σκληρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, αυστηρότερες κυρώσεις, διαμόρφωσης θεσμών «ελεγχόμενης χρεοκοπίας» κλπ, αντί να προσφέρουν «ανάσα» στην ευρωζώνη, μάλλον ενισχύουν τις αποσυνθετικές και διαλυτικές τάσεις, ενώ επιτείνουν τα αδιέξοδα.
 
Ταυτόχρονα, όμως, και η ίδια η Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να τίθεται όλο και περισσότερο κάτω από την «μπότα» του ΔΝΤ , μετατρέποντας την πολιτικοστρατιωτική ηγεμονία των ΗΠΑ επί της Ε.Ε. περίπου σε οικονομική !

Οι δρόμοι της προόδου και του σοσιαλισμού στην Ευρώπη  περνάνε μέσα από την ανατροπή  της ευρωζώνης και της Ε.Ε. !

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου